Uno-X overdrager Utzon-tag til kommunen

Uno-X kommer nu med et udspil, der kan redde det omdiskuterede Utzon-tag på en benzin-tank i Herning.

Der er mange meninger og interessenter på spil i sagen om det gamle Utzon-tag. Nu har Uno-X besluttet at betale for at pille taget ned og give råderetten til taget til Herning Kommune, hvis kommunen ender med at give tilladelse til nedrivning.  

- Hvad der derfra sker, må være op til kommunen, lyder det fra regionschef i Uno-X Paulo Nielsen.

Utzon-taget spiller en stor rolle for Hernings og Uno-X' historie, og mange herningensere har en mening om, hvad der bør ske med taget, der ikke længere egner sig som overdækning på Uno-X stationen på Poulsgade. Uno-X har således fået henvendelser fra Energimuseet i Viborg, Christina Watches, lokale borgere og arkitekter, der ønsker at bevare taget på en ny beliggenhed. Det er de henvendelser, Uno-X nu afviser ved at love taget til kommunen efter en eventuel nedrivning.

- Vi har fået mange henvendelser og kommentarer, og dem lytter vi naturligvis til, for taget betyder meget for Hernings historie og identitet. Hvis vi kan være med til at bevare taget i Herning, hjælper vi gerne med det, siger Paulo Nielsen, regionschef i Uno-X Automat.

Han fortsætter:

- Vi har besluttet, at vi gerne vil betale for, at tagets dele bliver nummeret og forsigtigt pillet ned, så det kan genopføres et andet sted. Vi ønsker at overdrage råderetten over taget til Herning Kommune, som så må træffe en beslutning om, hvad der skal ske med taget. Vi mener, at Herning Kommune er den rette instans at give råderetten over taget til, siger Paulo Nielsen.

Uno-X Automat håber at kunne bidrage til en god løsning på sagen, så et af Hernings vartegn fortsat har en fremtid i byen, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Om tre uger tager byplanudvalget stilling til, om taget overhovedet må rives ned. Indtil da vil udvalgets formand, Ulrik Hyldgaard, ikke forholde sig til tilbuddet fra Uno-X.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Kultur.