Unge redder ældre kvinde fra brand: - Jeg gjorde bare min pligt

Tre unge mennesker får stor ros fra indsatsleder for deres handling lørdag aften i forbindelse med en brand.

Det, der skulle have været en almindelig lørdag aften, udviklede sig i går til at være alt andet end almindelig for tre unge mennesker i Herning.

quoteJeg gjorde bare min pligt.

Lasse Dahlerup

Lasse Dahlerup, Carina Pedersen og Kathrine Streit konstaterede, at der var noget galt i et hus på Ørnevej. De kunne høre hylen fra en røgalarm og se røg inde i huset. Derfor handlede de hurtigt og fik tilkaldt brandvæsnet, der stoppede en brand i huset og reddede en ældre kvinde ud, som blev kørt på sygehuset.

- Jeg gjorde bare min pligt. Jeg ville ikke have kunnet bære det, hvis vi bare var gået forbi, og jeg så bagefter havde læst, at der var sket noget med husets beboere, siger Lasse Dahlerup.

"Jeg tror, det har reddet hendes liv"

Situationen på Ørnevej opstod, fordi noget mad var brændt på i køkkenet hos den ældre beboer. Det satte gang i brandalarmen, og det var dens hylen, som kæresteparret Lasse Dahlerup og Carina Pedersen i første gang reagerede på, da de var ude at gå tur med deres hund.

Da de to kom tættere på huset og kunne konstatere, at noget var galt, ringede de efter veninden Kathrine Streit. De tre kiggede ind gennem brevsprækken på husets fordør, hvor de så røg. Derfor forsøgte de at komme ind, men da døren var låst, reagerede de i stedet hurtigt ved at ringe efter brandvæsnet.

I mellemtiden forsøgte de tre at komme ind i huset.

- Det, jeg egentlig gør, er, at jeg løber om på siden af huset og kigger ind af et vindue. Der ser jeg røg i huset, og det bekræfter mig i, at det er der rigtige, vi har gjort, siger Lasse Dahlerup.

At Lasse Dahlerup, Carina Pedersen og Kathrine Streit reagerede så hurtigt bliver mødt med stor ros fra indsatsleder ved Brand og Redning MidtVest, Kim Wemmelund.

- Jeg tror, det har reddet hendes liv. Det, at de reagerer så hurtigt, gør, at branden ikke når at udvikle sig, siger han og roser samtidig de tre unge mennesker.

- Det er fantastisk. Vi hører så tit om folk, der bare går forbi, og her har vi nogen, der rent faktisk reagerer. De fortjener al mulig ros.

Se indslag om tre unge mennesker, der reagerede helt rigtigt og reddede ældre kvinde fra brand.