VIA undersøger mulighed for at flytte uddannelser til Herning midtby

En henvendelse fra Herning Kommune får nu VIA til at overveje at etablere et nyt bynært campus.

I dag er en stor del af Hernings videregående uddannelser samlet i Birk.

Men det kan være, at uddannelserne til blandt andet tøjdesigner og skatteekspert ender med at skulle flytte.

På et bestyrelsesmøde i VIA blev det torsdag besluttet at undersøge, om det vil være gavnligt for VIA at rykke sine uddannelser fra Birk til sygehusgrunden i Herning Midtby. 

Det skriver VIA University College i en pressemeddelelse. 

Det er en henvendelse fra Herning Kommune, der har fået VIA til at overveje en flytning. 

I midtbyen vil VIA blive en del af den nye bydel Herning+, som kommer til at have cirka 600 boliger, et nyt bytorv, caféer, et højhus og butikker. 

Ifølge Peter Sørensen, der er bestyrelsesformand for VIA University College, vil man gerne indgå i en positiv dialog med kommunen om mulighederne i Herning+. 

quoteDet er klart, at vi fra Herning Kommunes side er meget interesserede i, at det her kan blive til virkelighed.

Lars Krarup (V), borgmester i Herning Kommune. 

- I VIAs bestyrelse arbejder vi hele tiden på at sikre de bedste forhold for vores studerende rundt i hele regionen, hvor VIA i dag har otte campusser og en række øvrige udbudssteder fordelt i 11 byer, udtaler han. 

VIA har i Birk både uddannelser til tøjdesigner, møbeldesigner og senest professionsbachelorer i skat. Derudover optager VIA fra august 2020 40 sygeplejerskestuderende på sin nye uddannelsesstation, der er forankret hos VIA i Holstebro og giver de studerende mulighed for at tage en væsentlig del af sygeplejerskeuddannelsen i Herning.

Borgmesteren er glad

Borgmester i Herning Kommune, Lars Krarup (V), er glad for, at VIA vil overveje at flytte uddannelser til Herning+.

- Vi har fra starten reserveret plads til netop uddannelser i området, og derfor er det lidt af en milepæl for os, at VIA’s bestyrelse også kan se potentialet i at blive en del af et helt nyt kvarter midt i Herning by. At få uddannelser ind i Herning+ vil være stærkt medvirkende til at skabe en dynamisk og spændende bydel.

- Vi glæder os til, sammen med VIA, at få afdækket i detaljer, hvad der skal til for at sådan en flytning kan realiseres, udtaler Lars Krarup. 

Borgmesteren fortæller, at man fra kommunens side vil gøre sit for at fremme sagen.

- Det er klart, at vi fra Herning Kommunes side er meget interesserede i, at det her kan blive til virkelighed, og vi vil gå meget aktivt ind i arbejdet med at finde løsninger. Samtidig vil en flytning frigøre en del bygninger i Birk, og det giver nye muligheder for at udvikle det helt unikke miljø i Birk, som vi også er meget optagede af at sikre, siger Lars Krarup.

Vil grundigt undersøge muligheder

Næstformand i VIAs bestyrelse, Jørgen Nørby, er også positiv over for idéen. Han understreger, at en lang række faktorer er afgørende, hver gang VIA overvejer at flytte en lokation eller etablere sig på en ny adresse.

- Vi har brug for både at få afdækket de uddannelsesfaglige, de bygningsmæssige og de økonomiske forhold, før vi kan tage stilling til, om Herning+ vil være et attraktivt projekt for VIA. Det arbejde sætter vi nu i gang, ligesom vi går i en nærmere dialog med Herning Kommune, forklarer Jørgen Nørby.

Jørgen Nørby og Peter Sørensen understreger, at VIAs bestyrelse først kan vurdere, om der skal arbejdes videre med sagen, når de igangsatte foranalyser foreligger.

VIA har i dag otte campusser og en række øvrige udbudssteder fordelt i 11 byer. 

Det meste af Regionshospitalet i Herning bliver revet ned til fordel for 600 nye boliger.

Herning+

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Uddannelse.