Ulykken på Elia: 46-årig døde af kvæstelser under nedhejsningen

Politiet har fået svar fra obduktionsrapporten og betragter dermed sagen som en arbejdsulykke.

Midt- og Vestjyllands Politi er kommet tættere på en forklaring på, hvorfor en 46-årig mand tirsdag i sidste uge mistede livet under arbejde i den store Cronhammar-skulptur Elia i Herning.

En obduktion har vist, at manden døde af kvæstelser, som han pådrog sig, da han blev hejst ned i den ene af skulpturens 30 meter høje søjler. Dermed betragter politiet nu officielt sagen som en arbejdsulykke.

- Præcist hvordan kvæstelserne er opstået, ved vi ikke. Det undersøger vi i samarbejde med Arbejdstilsynet, siger Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Den 46-årige blev hejst ned i søjlen ved hjælp af en stor kran for at udføre reparationer på skulpturen. Direktøren i kranfirmaet, Bo Nielsen, har tidligere fortalt TV MIDTVEST, at kranføreren og den 46-årige var i kontakt med hinanden ved hjælp af en walkie talkie.

- Vi firer ham ned en gang, og så skulle han op igen. Vi kører ham ind over røret, og så begynder han at sige sænk, sænk, sænk. Han siger stop, og så siger han ikke mere, forklarede Bo Nielsen.

Bent Smedegaard understreger, at alle sagens parter er dybt berørte over ulykken. Han fastslår, at der ikke er tale om, at den 46-årige blev tabt ned i røret, men om han kom i klemme, eller hvad der præcist var årsag til ulykken, skal nu undersøges nærmere.

Formanden for Fonden Elia, Henrik Stamp, var ikke bekendt med obduktionsrapporten, da TV MIDTVEST kontaktede ham. Dermed har fondens bestyrelse heller ikke haft mulighed for at drøfte resultatet.

- Men jeg tror ikke, at det er noget, der giver anledning til at foretage sikkerhedsforanstaltninger. Det gjorde vi ved de to andre tragiske dødsfald, hvor vi satte et net op i midten.

- Nu må vi se, hvad Arbejdstilsynet siger, når de kommer med en rapport. Det kan vi ikke forholde os til, før vi har fået rapporten. Umiddelbart kan jeg ikke forestille mig, at det giver anledning til yderligere sikkerhed. Så er det op til Arbejdstilsynet, om noget kunne være gjort anderledes, siger Henrik Stamp.

SE OGSÅ: Indslag om ulykken fra nyhederne 24. marts.
Foto: Louise Fischer, TV MIDTVEST

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.