Ulve der giver genlyd: Her er de mest markante FCM-indkøb gennem tiderne

Pione Sisto er tilbage i FCM-trøjen. Dermed træder han ind i rækken af markante spiller-indkøb som ulvene har gjort gennem tiden.

Mohamed Zidan, Pione Sisto og Erik Sviatchenko er alle på listen over markante profiler, som er blevet hentet, eller hentet hjem, til FC Midtjylland.
Mohamed Zidan, Pione Sisto og Erik Sviatchenko er alle på listen over markante profiler, som er blevet hentet, eller hentet hjem, til FC Midtjylland.
Foto: Ritzau Scanpix

I anledning af at Pione Sisto er tilbage i ulveflokken, har TV MIDTVEST samlet nogle af FC Midtjyllands mest markante spiller-indkøb gennem tiderne. 

Pione Sisto - Fra Celta Vigo til FC Midtjylland i 2020

Pione Sisto har tørnet ud for det danske a-landshold 21 gange. 
Pione Sisto har tørnet ud for det danske a-landshold 21 gange. 
Foto: Liselotte Sabroe, Scanpix

Vi åbner listen på sommerens helt store transfer-historie i dansk fodbold, som langt om længe har fundet sin afslutning. Pione Sisto er tilbage hos FC Midtjylland, som han forlod for fire år siden til fordel for Celta Vigo.

Dermed er Tjørring-drengen  tilbage i ulve-trøjen, hvor han imponerede med sine dribeture og skudfærdigheder. 

Det var  FC Midtjylland, der gav Sisto debut på professionelt niveau tilbage i 2013 efter at have hentet ham ind på klubbens ungdomsakademi i 2010.

Pione Sisto nåede at spille 113 kampe for midtjyderne og vinde det danske mesterskab i 2014/15-sæsonen, inden turen gik til Celta Vigo i sommeren 2016.

Nu gælder det så FC Midtjylland igen for Pione Sisto, der vender hjem til en klub, som siden han forlod den har etableret sig som et af de absolutte tophold i Superligaen med to mesterskaber og et sæt sølvmedaljer i de seneste tre sæsoner.

113 kampe for FCM. 31 mål. 

Erik Sviatchenko - Fra Celtic til FC Midtjylland i 2018

Sviatchenko var en afgørende faktor i FC Midtjyllands seneste Superliga-succes. 
Sviatchenko var en afgørende faktor i FC Midtjyllands seneste Superliga-succes. 
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Han var anfører og med til at vinde FCM's første mesterskab i sæsonen 2014/15, inden han i januar 2016 blev solgt til Celtic. Men efter en periode som stamspiller mistede den tidligere danske landsholdsspiller sin plads hos de skotske mestre. Derfor valgte han i januar 2018 at lade sig udleje tilbage til FC Midtjylland.

Det var egentlig planen, at opholdet hos midtjyderne, hvor Sviatchenko tidligere har spillet fra 2009 til 2016 både som ungdoms- og seniorspiller, blot skulle vare i seks måneder. For da FCM i 2018 vandt sit andet mesterskab, blev der sagt farvel til Erik Sviatchenko og uddelt afskedsblomster.

Farvel blev det dog aldrig, da han kort tid efter skrev under på en fire-årig kontrakt med mestrene fra heden.  

215 kampe for FCM. 20 mål. 

Rafael van der Vaart - Fra Real Betis til FC Midtjylland i 2016

Rafael van der Vaart blev aldrig den store oplevelse i FC Midtjylland. 
Rafael van der Vaart blev aldrig den store oplevelse i FC Midtjylland. 
Foto: Henning Bagger/Scanpix

Det vagte stor opsigt, da FCM i 2016 præsenterede den tidligere verdensstjerne Rafael van der Vaart som ny spiller på heden.

Med fortid i storklubber som Ajax og Real Madrid, var der lagt i kakkelovnen til det helt store.  Rafael van der Vaart  skulle ikke bare sælge trøjer. Han skulle være en af de helt store stjerner, og ikke bare i FC Midtjylland, men i hele Superligaen.

To sæsoner senere var realiteten dog en anden, for hollænderen blev aldrig den store succes. Meget lidt spilletid og skader ødelagde hans tid i FC Midtjylland. Så i 2018 var han færdig i FCM og skiftede i stedet til Esbjerg, der der dog blev et kort stop, før han endeligt indstillede karrieren på grund af endnu en skade. 

20 kampe. 2 mål. 

Sory Kaba - Fra Dijon til FC Midtjylland i 2019

Sory Kaba er den dyreste spiller midtjyderne har punget ud for. 
Sory Kaba er den dyreste spiller midtjyderne har punget ud for. 
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Tilbage i juni 2019 sprængte FCM banken og købte 24-årige angriber Sory Kaba. Han blev købt fri af franske Dijon for tre millioner euro, svarende til cirka 22,5 millioner danske kroner.

Prisen for den guineanske angriber overgik den sum, FCM brugte på Jonas Borring i 2008. Borring kostede 21 millioner kroner i OB. Dermed blev Kaba den hidtil dyreste spiller for ulvene. 

34 kampe. 8 mål. 

Evander da Silva Ferreira - Fra Vasco da Gama til FC Midtjylland i 2019

Der er store forventninger til den unge brasilianer i FCM. 
Der er store forventninger til den unge brasilianer i FCM. 
Foto: FC Midtjylland

Evander da Silva Ferreira. Et langt navn, og et ligeså stort potentiale. Ihvertfald hvis man spørger FC Midtjyllands ledelse.  I vinterhalvåret spåede Claus Steinlein, at et fremtidigt salg af spilleren ville kunne indbringe 100 millioner kroner eller mere. 

– Jeg vil sammenligne Evander med Mohamed Zidan. Der går langt imellem, at vi ser den slags spillere i den danske liga. Det er så vildt det, Evander kan. Og egentligt også vildt, at han spiller i FC Midtjylland, siger FCMs direktør, Claus Steinlein. 

Evander kom til klubben i sensommeren 2018, og han debuterede for FC Midtjylland med en scoring i pokalkampen mod Dalum den 26. september. 

Siden er det blevet til en række mål og flotte øjeblikke. Men vi mangler stadig, at se det fulde potentiale fra den unge brasser, der i 2018 blev nomineret til Golden Boy prisen. En pris, der gives af sportsjournalister til en ung spiller, der spiller i Europa. 

63 kampe. 19 mål. 

Mohamed Zidan - Fra AB til FC Midtjylland i 2003

Zidan gjorde sig i bemærket både på, og uden for banen i FCM. 
Zidan gjorde sig i bemærket både på, og uden for banen i FCM. 
Foto: Palle Hedemann / Ritzau Scanpix

Han var en af de største åbenbaringer i dansk fodbold, da han brød igennem i AB, og åbenbaringen udviklede sig til Superligaens på det tidspunkt største profil, da han blev solgt til FC Midtjylland i sommeren 2003.

Og han huskes også som en af Superligaens største offensive profiler gennem tiderne. Ingen i den danske Superliga har scoret individuelle mål  og driblet som Zidan.

Men Zidan kom også i søgelyset for andet end fodbolden.  Tilbage i 2005 blev han herhjemme dømt for hæleri, efter han havde optrådt på tv med et stjålet ur. Dengang lød dommen på 60 dages betinget fængsel og en bøde på 5.000 kr. 

Mohamed Zidan bor i dag i Egypten, hvor han har startet forskellige projekter op - blandt andet er han medejer af en social klub, hvor børn kan dyrke alle mulige forskellige former for sportsgrene.