Ultralyd skal sikre patienter hurtigere behandling

Patienter på Regionshospitalet i Herning kan se frem mod hurtigere behandling, da hospitalet vil gøre sygeplejersker bedre til at lægge drop.

Når patienter bliver indlagt, er tiden en afgørende faktor for behandligsforløbet. På Regionshospitalet i Herning arbejder de nu på at gøre processen med at lægge drop på patienter endnu hurtigere, skriver Regionshospitalet i en pressemeddelelse. I den forbindelse har Regionshospitalet sendt 30 sygeplejesker til oplæring i brug af en ultralydsskanner. 

- Brugen af ultralydsskannere til at anlægge drop er en forholdsvis ny metode. Den har vist sig at være hurtigere og med færre komplikationer, end hvis der ikke anvendes ultralyd. Samtidig viser erfaringerne, at patienterne bliver stukket færre gange, når droppet lægges ved hjælp af en ultralydsskanner, end når sygeplejersken selv skal finde det rigtige sted at stikke, forklarer ph.d-studerende og  reservelæge på Regionshospitalet i Herning, Jesper Weile i en pressemeddelelsen.

Patierne kommer hurtigere i den rette behandling

Målet med at intensivere brugen af ultralydsskannere på Regionshospitalet i Herning er hurtigt at kunne bringe så mange patienter som muligt i den rette medicinske behandling ved at få etableret adgang til blodbanerne. 

Indtil nu har personalet på akutmodtagelserne lagt drop på traditionel vis. Det har i nogle tilfælde været svært for sygeplejerskene at anlægge drop på patienter som fælge af arvæv eller mange stik, hvilket har krævet tilkaldelse af en anæstesisygeplejerske eller anæstesilæge, men de ekstra ressourcer håber man nu på at blive foruden.

Det er i første omgang 30 sygeplejersker fra aktudafdelingen og anætesiologisk afdeling, der er under oplæring i brugen af ultralydsskannere.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sundhed.