Ultracyklisten er hjemme igen: Jeg har det fantastisk

Dan Nielsen. der cyklede 5000 kilometer på knap 12 dage, blev hyldet hjemme i Sinding.

Dan Nielsen blev efter hjemkomsten fejret i Sinding-Ørre Midtpunkt. Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

Ultracyklisten Dan Nielsen fra Sinding ved Herning vendte onsdag tilbage til Danmark efter at have gennemført verdens hårdeste cykelløb, Race Across America.

Læs også Efter 5000 kilometer på cyklen: - Jeg er satme træt

Han og teamet landede i Billund Lufthavn, og hjemme i Sinding ventede der ham en overraskelse, idet mange af byens indbyggere var mødt op i Sinding-Ørre Midtpunkt for at hilse på.

Og selv om han på knap 12 dage cyklede 5000 kilometer tværs over Nordamerika, var det en mand i forbavsende god form, der tog imod byens hyldest.

- Jeg er øm i knæene og i bagdelen efter så mange timer i sadlen, men ellers har jeg det fantastisk godt, sagde han til TV MIDTVEST.

Udfordret på første dag

Cykelturen fra San Diego på vestkysten til Washington D.C. på østkysten bød ellers på store udfordringer lige fra start. Allerede på førstedagen blev han ramt af det, som ultracyklister kalder ørkenmave.

- Det er en form for hedeslag. Man indtager det, man skal i form af mad og drikkevarer, men kroppen kan ikke bringe det videre i systemet, så det ligger bare i maven og hober sig op. Nogen kaster op eller får diarré. Vi var så heldige, at vi nåede at fange det, inden det blev alt for slemt.

Og i mål det kom han efter at have været i gang i 11 dage, 17 timer og 10 minutter. Undervejs blev det kun til 20 timers søvn. Og spørgsmålet er så, hvorfor man vælger at udsætte sig selv for så store strabadser.

- Det er der jo mange, der spørger mig om. Det har nok taget lidt overhånd.... men nej. Det er hele tiden et spørgsmål om at prøve sig selv af og skubbe sine egne muligheder i styrke og mental forberedelse, forklarede Dan Nielsen.

04:18

Cykelrytteren Dan Nielsen fra Sinding ved Herning gennemførte i den her uge verdens hårdeste cykelløb - Race Across America. I dag blev han fejret i hjembyen Sinding.

Luk video