Ujævn asfalt på nye motorveje skal lægges om

Ujævn asfalt på knap syv kilometer skal lægges om på motorvejen mellem Herning og Holstebro. Hvad årsagen er, er endnu ikke fastlagt.

Asfalt mellem Tvis og Aulum og omkring det kommende sygehus i Gødstrup skal lægges om, skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

- Vores jævnhedsmålinger viser, at asfalten ikke er god nok på et mindre stykke af motorvejen. Det er bestemt ikke tilfredsstillende. Det er vigtigt for os, at trafikanterne får en god vej at køre på. Derfor udlægger vi ny asfalt på de to strækninger, siger områdechef Søren Andersen fra Vejdirektoratet.

Det drejer sig om 5 kilometer fra Aulum til Tvis i nordgående retning og 1,8 kilometer i Gødstrup. Hvorfor det er nødvendigt, har Vejdirektoratet dog endnu ikke styr på.

- Vi har naturligvis brugt mange kræfter på at analysere årsagerne til, at det er gået galt, men det er ikke muligt at give et præcist svar på, hvorfor asfalten er blevet for ujævn på netop de steder.

- Selve asfaltudlægningen er en vanskelig proces, hvor flere faktorer kan spille ind på resultatet. Det er faktorer som underbunden, asfaltproduktionen, udlægningen, komprimeringen og vejret. Så det er et vanskelig håndværk, uddyber områdechefen.

Der kommer ny asfalt på i næste uge.

I april 2017 lavede vi en reportage fra asfaltarbejdet på Holstebromotorvejen.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Trafik.