UEFA tillader igen tilskuere til CL-kampe

En ændring i UEFAs restriktioner giver nyt håb om, at der kan sidde tilskuere på tribunen, når FC Midtjylland spiller første kamp i Champions League.

UEFA ændrer nu på, at landskampe, Europa-League-kampe og Champions League-kampe skal spilles for tomme tribuner. Foto: Kåre Rolf Hansen, TV MIDTVEST

Der er godt nyt til de FC Midtjylland-fans, der drømmer om at komme på stadion til de kommende Champions Leauge-kampe i Herning. UEFA har i dag meldt ud, at de igen tillader tilskuere på tribunerne til landskampe og kampe spillet i Europa League og Champions League.

Læs også FCM møder europæiske sværvægtere i CL-gruppespil

”UEFA har i dag på baggrund af en succesfuld testkamp, der blev spillet i UEFA Super Cup i Budapest den 24. september, besluttet, at tilskuere delvist kan vende tilbage til UEFA-kampe, hvor lokale love tillader det,” skriver UEFA på sin hjemmeside.

I praksis betyder det, at UEFA tillader, at op til 30 procent af et stadions tilskuerkapacitet kan besættes. Det er dog altid de lokale restriktioner, der hvor kampen spilles, der vægter højest. I første omgang vil det også kun være muligt for hjemmebanefans at se kampene på stadion.

Læs også Video: Fans fester foran MCH-arena

Lige nu er det i Danmark tilladt at være samlet 500 personer til fodboldkampe inklusive spillere, trænere, pressen og andre, der har en funktion i forbindelse med afviklingen.

De nye regler om tilskuere træder i kraft fra næste uge.