Udvises efter ni år i Danmark

27-årig herningenser skal sendes tilbage til Sudan, fordi han har levet under sin fætters navn. Han forklarer, at han fik besked på at ændre navn af et ældre familiemedlem, da hans familie blev splittet.

Om 10 dage bliver den 27-årige murerlærling Abraham Lokoya fra Herning udvist til Sudan - selv om han har boet i Danmark i ni år.

- Jeg har det meget dårligt. Nu har jeg boet her i så lang tid og er faldet virkelig godt til, siger han.

Flygtningenævnet har truffet sin afgørelse efter, at det har vist sig, at Abraham Lokoya brugte en falsk identitet, da han kom til Danmark.

Som fem-årig flygtede Abraham Lokoya fra borgerkrigen i Sudan. I mange år boede hans familie i en flygtningelejr i Sudan - men familien blev splittet og en ældre slægtning tog sig af ham. Denne slægtning valgte at give ham navnet Jackson Okot - som i virkeligheden er navnet på hans fætter.

Fik besked på at ændre navn

Abraham Lokoya kan i dag ikke forklare, hvorfor han fik den nye identitet, men han har holdt fast i den lige siden, så selv hans arbejdsgiver i dag kun kender ham som Jackson Okot. Han siger dog, at man i den afrikanske kultur er opdraget til at gøre som ældre familiemedlemmer siger.

Flygtningenævnet begrunder udvisningen med, at den 27-årige murerlærling har opnået "opholdstilladelsen i Danmark ved svig" - men hans advokat Kaare Kristensen mener, at der er tale om en forkert afgørelse.

- Det er rigtigt, at han to år før han kom til Danmark blev registreret under et andet navn. Det skete, fordi et familieoverhoved sagde, at nu skulle han kalde sig Jackson Okot. Men under alle omstændigheder mener jeg ikke, at man som samfund kan være bekendt at smide en så integreret person ud. Hvis han ikke skal have lov til at være her, har jeg svært ved at se, hvem der så skal, siger Kaare Kristensen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Flygtningenævnet, som ikke udtaler sig om enkeltsager.

02:30 Luk video