Udstyr for 7-10 millioner stjålet fra hospital - fire anholdt

Lørdag eftermiddag er omkring 35 skoper og andet medicinsk udstyr for op mod 10 millioner stjålet fra Regionshospitalet i Herning. Fire mænd er varetægtsfængslet i sagen.

Lørdag eftermiddag klokken 16 fandt personalet på Regionshospitalet i Herning ud af, at omkring 35 skoper samt andet medicoteknisk udstyr er blevet stjålet fra Endoskopiafsnittet og Kirurgisk ambulatorium.

Tyveriet er sket mellem klokken 16 fredag eftermiddag og lørdag formiddag.  

Skoperne anvendes i forbindelse med kikkertundersøgelser hos patienter med sygdomme i spiserør/mavesæk og/eller tyktarm. Hospitalet anslår, at udstyret har en værdi af 7-10 millioner kroner.
 
Skoperne er stjålet fra det rum på hospitalet, hvor de opbevares i særlige tørreskabe efter endt vaskeprocedure. 

Fire mænd anholdt i Kolding

Mens Midt- og Vestjyllands Politi efterforsker sagen i weekenden får de søndag en henvendelse fra kollegerne i Sydøstjyllands Politi, der har anholdt fire mænd fra Colombia i Kolding, og de sættes i forbindelse med tyveriet. Det fortæller sekretariatsleder Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning. 

De fire mænd blev søndag for lukkede døre ved Retten i Kolding varetægtsfængslet frem til den 21. marts sigtet for tyveriet.  

Vil låne udstyr fra nabohospitaler

Hospitalsenheden Vest oplyser i en pressemeddelelse, at hospitalet i Herning nu forsøger at låne skoper fra andre hospitaler i blandt andet Region Midtjylland, men enkelte patienter vil få ændret deres tid til skopi i denne uge. Alle berørte patienter får besked direkte via sms eller telefon.
 
- Patienter til undersøgelse for mistanke om kræft i spiserør/mavesæk eller tyktarm vil ikke blive berørt af aflysningerne, lyder det i pressemeddelelsen.

Samtidig er hospitalet ved at undersøge, hvordan de kan undgå, at det sker igen.
 
- Sikringen af hospitalet vil, så snart der er svar fra politiet angående de tekniske undersøgelser og de nærmere omstændigheder ved tyveriet, blive gennemgået, for at undgå lignende tilfælde fremover, lyder det. 
 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.