Tyve udnyttede ulåst maskinhus - stjal for 300.000 kroner

Fire kørecomputere er væk. Ifølge politiet kan de videresælges, typisk i udlandet.

Mellem lørdag klokken 16 og søndag klokken 11 slog langfingrede tyve til og benyttede sig af, at døren til et maskinhus på Kirkeby Maskinstation i Ørnhøj ikke var blevet låst. 

Inde i maskinhuset stod fire traktorer, som også var ulåste. Dem stjal tyvene kørecomputere fra. Tre af traktorerne var af mærket John Deere, mens den sidste var en Fendt. 

- De har en samlet værdi på omkring 300.000 kroner. Vi har haft teknisk afdeling ude for at sporsikre, og vi har også haft hundene ude for at afsøge området, siger Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning. 

- Sådan nogle kørecomputere kan typisk ryge til udlandet og blive solgt. De kan sagtens monteres i andre traktorer også.

Politiet beder folk om at kontakte dem, hvis de har set noget, der kan være med til at opklare tyveriet. Og så har Bent Smedegaard en lille opfordring. 

- Husk nu at få låst dels traktorer og dels maskinhuse. Man kan eventuelt også afmontere kørecomputeren og tage med til et sikkert sted. De er ret nemme at afmontere, siger han.