TV: Så er Landsskuet i Herning åbnet

I dag var dagen, rigtig mange landmænd havde glædet sig til – du kan se 11 minutters reportage fra Landsskuet i Hernings førstedag her i artiklen.

Årets bedste Holstein-ko – den titel kan landmand Oluf Bøgh tage med sig hjem fra Danmarks største landsskue.

Hun var ellers i skarp konkurrence med to yngre modeller, men det blev en sortbroget dame tilhørende Oluf Bøgh, der blev kåret som Miss Holstein på Landsskuet torsdag.

Dermed vandt den plettede skønhed én af adskillige priser på den første dag af årets Landsskue.

- Af de tre finalister i Miss Holstein konkurrencen var hun koen med den bedste balance, og hun har en kolossal kapacitet og en rigtig god malkebredde, lød begrundelsen fra dommerne.

Koens ejer, Oluf Bøgh, var en meget rørt mand, da TV MIDTVEST’s Mette Quistgaard fangede ham til en snak på direkte tv om den store anerkendelse.

- Det er vi utroligt stolte af. Det er aldrig sket for os, at vi har haft så god en ko. Vi har udstillet på Landsskuet siden 1992 afbrudt af nogle få år. Det er så simpelthen perlen det her, siger Oluf Bøgh.

Vinderkoen står i Landsskuets stald otte, hvor adskillige farverige bånd er beviset på den fantastiske sejr til Oluf Bøgh.

- Hun er en stor ko, og så har hun den rigtige dybde og nogle gode malkeorganer, fortæller han med henvisning til koens flotte yver, som faktisk også har vundet en pris.

Landsskuet fortsætter i morgen fra klokken ni, og her glæder Oluf Bøgh sig til igen at vise sin sortbrogede stolthed frem.

- Det er den der udstråling og den der shine over hende, der gør, at hun lige er bedre end de andre i dag, siger han.

Du kan se meget mere til koen i artikelvideoen – og ellers måske ved selvsyn på Landsskuet i morgen, som fortsætter fra klokken 09.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Natur.