Tre piger fra Herning vil forbedre hjemløses forhold med deres virksomhed

Med pigernes virksomhed kan man donere et måltid og en overnatning til hjemløse, mens man selv booker en overnatning på hotel.

2:40
Lærke Christensen, Anna Fuhr Vestergaard og Mathilde Louise Fabricius-Svendsen har stiftet Caring Hotels, der skal forbedre hjemløses forhold.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Der er mange måder at gøre det på, hvis man gerne vil hjælpe landets udsatte borgere. Tre piger fra Herningsholm HHX har fundet deres helt egen metode.

Caring Hotels hedder konceptet, som skal give de hjemløse lidt bedre forhold ved at donere et måltid eller en overnatning på Blå Kors Herberg eller varmestue.

- Vi går ikke op i at kunne formindske antallet af de hjemløse, for det ved vi, at vi ikke kan, fordi mange af dem ikke kan administrere at have et hjem. Så vi fokuserer konkret på at forbedre deres forhold, hvilket er det, hele vores virksomhed går ud på, siger Mathilde Louise Fabricius-Svendsen.

Hun går i 2.g på Innovationslinjen på Herningsholm Handelsgymnasium sammen med de to andre medstiftere af CaringHotels.com, Anna Fuhr Vestergaard og Lærke Christensen.

Herning City Hotel er et af de tre hoteller, som Caring Hotels har på deres liste. Torsdag var de til møde med forpagteren Jesper Olesen.
Herning City Hotel er et af de tre hoteller, som Caring Hotels har på deres liste. Torsdag var de til møde med forpagteren Jesper Olesen.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Venindernes idé går ud på, at man som forbruger kan donere et måltid eller en overnatning til en hjemløs samtidig med, at man booker sin egen overnatning på hotel.

Måltidet betaler hotellet for, og det koster derfor nul kroner at donere. Man kan også donere en overnatning, og det koster 56 kroner oven i bookingen. Pengene går til virksomheden, som sender dem videre til Blå Kors’ varmestuer. Indtil videre er tre hoteller med i projektet.

- Det skal være tilgængeligt for alle, så du skal kunne hjælpe, selvom du ikke har ekstra at betale oveni din booking. Du behøver ikke at give ekstra, men det kan den bevidste forbruger vælge at gøre, siger Mathilde Louise Fabricius-Svendsen.

- Det kan gøre en stor forskel

En af dem, som ved præcist, hvor værdifuld idéen kan vise sig at være, er Frank Nordmann Agø. Han har boet på Blå Kors pensionat i Herning siden december. Han sagde rækkehuset op, da familielivet begyndte at ramle, og han har levet som udsat borger i 10 år.

- Jeg tror, det kan gøre en stor forskel. Så mange steder og pladser er der jo ikke til de udsatte. Så det vil betyde, at de udsatte kan komme ind og få et måltid mad og måske en overnatning, siger Frank Nordmann Agø.

Frank Nordmann Agø regner med, at han om nogle måneder igen kan komme ud og bo for sig selv.
Frank Nordmann Agø regner med, at han om nogle måneder igen kan komme ud og bo for sig selv.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

De tre entreprenante gymnasieelever har drømt om iværksætteriet, siden de startede på HHX. Nu har de fundet idéen, og de håber på en dag at kunne leve af den.

- Det handler ikke, om at vi skal tjene penge på det her. Det handler om, at vi kan være med til at gøre en forskel og være med til at hjælpe nogen i det her samfund, som har det svært, siger Lærke Christensen.

- Vi håber en dag at kunne leve af det her, og vi vil gerne se en udvikling, hvor mange hoteller har vores to knapper på deres hjemmesider, siger Mathilde Louise Fabricius-Svendsen.

Nu venter DM

Pigerne fra Herningsholm Handelsgymnasium har med deres ide kvalificeret sig til DM i entreprenørskab.

Deres vinderchancer vil de dog helst ikke spå for meget om.

- Vi tror, at det kommer til at gå godt, og vi har fået rigtig god feedback indtil videre. Vi går efter at vinde og håber på det, men vi skal også bare få så mange gode erfaringer ud af det som muligt, fortæller Anna Fuhr Vestergaard.

DM i entreprenørskab finder sted i næste uge.