Travlhed i bilforretninger trods nedlukning: Flere køber biler via Facetime

Bilsalg via en skærm er kommet for at blive - også udenfor coronatid, lyder det fra en af landets største bilforhandlere.

Peter Greibe har travlt med at sælge biler, selvom kunderne er ikke til stede i bilforretningen Bjarne Nielsen i Holstebro.

I stedet foregår salgstalen via et videoopkald, mens bilsælgeren med sin telefon viser fælge og GPS-systemer frem for kunderne bag skærmen.

quoteKunderne føler sig trygge, fordi de sidder derhjemme.

Peter Greibe, bilsælger, Bjarne Nielsen, Holstebro

- Det er jo nyt og specielt, men det er det bedste alternativ lige nu. Kunderne føler sig trygge, fordi de sidder derhjemme, siger Peter Greibe, der er bilsælger hos Bjarne Nielsen i Holstebro.

- Men den famøse prøvekørsel, som man bare skal ud på for at mærke, hvordan bilen kører, den misser man.

Selvom corona-nedlukningen af detailhandlen har sat en stopper for de traditionsrige nytårskure hos landsdelens bilforhandlere - i hvert fald fysisk - så fortsætter handlen online. 

Corona har skubbet til tendens

Det gælder blandt andet hos en af landets største bilkoncerner Bjarne Nielsen, der i stigende grad viser og sælger bilerne via nettet. En retning, de har været på vej i - også før pandemien lagde samfundet i dvale.

- Corona har været med til at skubbe til det hele, så det er gået lidt stærkere. Så sælgerne er også meget mere motiverede for det. Det er klart bedre at få en kunde i et telefønrør end slet ikke at få nogen kunder, siger Klaus Dünser, der er Kundecenter-teamleder hos Bjarne Nielsen.

quoteDet er kommet for at blive.

Klaus Dünser, Kundecenter-teamleder, Bjarne Nielsen

Både sælgerne, men også kunderne nyder godt af muligheden for at kigge på den spritnye bil via et videoopkald i en tid med restriktioner. 

- Folk er tvunget til at være hjemme, og de kan ikke selv komme ud at se bilen. Det gør også, at folk accepterer at se en video af bilen, fortæller Klaus Dünser.

Han mener, at bilsalg på nettet har en plads på jord i fremtiden - også udenfor coronatid. For der er både praktiske fordele og mere fleksibilitet ved den type salg. 

- Hvis vi har en kunde på Sjælland og har bilen i Jylland, så kan vi hurtigt få lavet alt det lavpraktiske og bagefter få flyttet bilen, siger teamlederen.

- Det er kommet for at blive, konkluderer han.

Danskerne er klar til at købe online

Hos Bilbasen, der er Danmarks største markedsplads for køb og salg af biler, oplever de også, at tendensen med at handle biler på nettet er opadgående. 

- Generelt ser vi en stigende parathed til at handle online i Danmark, siger Jan Lang, der er kommunikationschef hos Bilbasen, hvor de har undersøgt danskernes holdning til e-handel.

Nu er turen også kommet til bilerne, vurderer han. 

- Jeg er sikker på, at vi i de kommende år - faktisk forstærket af corona - vil se markante forandringer i den måde danskerne køber biler på ved, at de i stigende grad køber online, siger Jan Lang.

Ligesom sælgerne hos Bjarne Nielsen mener han, at der er fordele ved online-salget for både sælgere og købere. 

- Men det er stadig vigtigt for folk at komme ud i bilen, inden de skriver under, fortæller han.

Og lige den del af handlen må kunderne altså vente lidt med endnu. Foreløbig varer restriktionerne om at holde de fysiske bilforretninger og anden detailhandel lukket indtil 17. januar.

Corona har sat en stopper for de traditionsrige nytårskure hos landsdelens bilforhandlere - i hvertfald fysisk. For selvom dørene til bilhuset er lukket, så bliver der handlet via skærmen.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Erhverv.