Travl FCM-målmand: Ajax var klart bedre end i Herning

FC Midtjylland er et stykke fra Ajax’ niveau, erkender målmand Jesper Hansen efter nederlaget.

FC Midtjylland var på hælene i store dele af kampen mod Ajax, som løb med en sikker sejr på 3-1 over det danske mandskab onsdag aften i Champions League.

Dermed vandt hollænderne for anden gang over FCM, da det blev 2–1 i Ajax' favør i første opgør i Herning.

Inde i målet havde Jesper Hansen masser at se til, og han erkender, at Ajax er et bedre hold.

- Vi er selvfølgelig ærgerlige over, at vi ikke præsterede bedre, så vi kunne få point. Det var det, vi håbede på. Men de spillede en klart bedre kamp, end de gjorde i Herning, og vi må være ærlige og sige, at de viser, hvilken kvalitet de har. Der er et stykke vej for os for at nå helt derop, siger han på pressemødet efter kampen.

Fra start blev FCM-keeperen udfordret af flere farlige forsøg fra de rapfodede og hurtige offensivspillere fra hjemmeholdet, og det var et mindre mirakel for gæsterne, at de ikke var bagud efter den første halve time.

- Jeg oplevede det, som om de var os overlegne det meste af kampen. Der er ikke så meget at sige til, at de vandt, siger Jesper Hansen.

- Vi skal selvfølgelig gøre det bedre og tage ved lære. Der er forskel. Det kunne vi se i dag, og vi var langt fra at få point, selv om vi kom til pause med 0-0.

- Så kunne man håbe, at vi kunne holde den og måske stjæle en sejr, men de gjorde det af med os meget hurtigt i anden halvleg, lyder det fra målmanden.

Cheftræner Brian Priske erkender også, at de danske mestre mødte deres overmænd onsdag aften.

- Jeg håber, at alle kan se, at det var et godt fodboldhold, vi var oppe imod. Det er kvalitetsspillere hele vejen rundt. Hurtigere, dynamiske, teknisk stærke spillere. Det er et modent hold, som er vant til at spille de her kampe.

Nederlaget betyder, at FC Midtjylland er ude af kampen om de tre øverste pladser i gruppen, der giver adgang til europæisk fodbold på den anden side af nytår.

I de to sidste gruppekampe skal midtjyderne møde Atalanta på udebane og Liverpool hjemme.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.