Transferkup: FC Midtjylland tjener millioner på to år gammelt salg

Det er to år siden, FC Midtjylland solgte Kristoffer Olsson, men nu ruller nye millioner ind for svenskeren, der er blevet solgt igen.

Kristoffer Olsson spillede i FC Midtjylland fra 2014 til 2017. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

De danske mestre fra FC Midtjylland kan se frem til at sætte nye millioner ind på kontoen på en flere år gammel handel. 

Læs også Fodbold: FC Midtjylland sælger ung back til AGF

Det skriver Ekstra Bladet, der kan fortælle, at de danske mestre inkasserer otte millioner kroner på AIK Stockholms videresalg af svenskeren Kristoffer Olsson, der mandag er blevet præsenteret i russiske FC Krasnodar.

FC Midtjylland solgte midtbanespilleren til svensk fodbold tilbage i 2017, og det var i forbindelse med den handel, de midtjyske købmænd ifølge Ekstra Bladet forhandlede en klausul ind i salget, der ville sikre de danske mestre 30 procent af AIK’s fortjeneste på et eventuelt videresalg af Kristoffer Olsson.

Det svenske medie Expressen skriver, at salgsprisen på Kristoffer Olsson ligger på et sted mellem 32 og 37 millioner danske kroner, mens AIK oplyser, at de tjener mellem 15 og 30 millioner kroner, når agenter og videresalgsklausuler er betalt.

Det efterlader ifølge Ekstra Bladet i omegnen af otte millioner kroner til FC Midtjylland, der solgte Olsson for cirka syv millioner kroner i sin tid.

23-årige Kristoffer Olsson, der har en fortid i Premier League-klubben Arsenal, nåede at spille 50 kampe i Superligaen for FC Midtjylland, der i 2014 hentede ham i London-klubben.

Svenskerens nye klub, FC Krasnodar, ligger i øjeblikket på en andenplads i den russiske liga.

Læs også Ny ændring: Riddersholm begynder allerede i Sønderjyske fra nytår