Tosproget successkole ligger i Herning

Flere skoler i den midt - og vestjyske landsdel ligger i top ti over skoler, der får det bedste ud af deres elevers potentiale. En af dem er en tosproget skole i Herning.

En undersøgelse lavet af tænketanken Cepos i 2015 viser, at flere af de midt- og vestjyske skoler ligger i top ti over skoler med elever med stort potentiale. På en 10. plads ligger Brændgårdskolen i Herning, hvor 55 procent af eleverne er tosprogede. Men de mange sprog og kulturer er blot en styrke for både elever og lærere.

15-årige Midya Hassan  kom til Danmark fra Syrien for fire år siden. I flere år var hun asylbarn i en modtagerklasse.

- Det kan godt være svært nogen gange, men jeg er stolt over det, jeg har klaret indtil videre, siger Midya Hassan, som er elev på Brændgårdskolen i Herning.

I dag går hun i 8. klasse, og hun er ét af skolens mange eksempler på succes.

- Eleverne udvikler sig rigtig godt. De har et fagligt stort udbytte, og får udnyttet hele deres potentiale. Alle elever her og i særdeleshed, når vi taler om tosprogede, så er de meget målrettede og interesserede i, at de skal have en uddannelse, og det er deres forældre også, siger Dorte Østergård Lorentzen, Skoleleder, Brændgårdskolen, Herning.

Brændgårdskolen i Herning ligger nummer ti ud af knap 1300 folkeskoler, når det kommer til skolens undervisningseffekt.
Ifølge skolen skyldes succesen, et fokus på sprogbaseret undervisning. Men sprog er ikke kun dansk og engelsk – det er også kropssprog eller det musiske sprog gennem musikundervisning.

- Vi ser, at de har rigtig mange ressourcer, og det har de lige såvel som danske børn, siger Dorte Østergård Lorentzen, Skoleleder, Brændgårdskolen, Herning.

Skolen har 375 elever og 33 nationaliteter i alt.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Uddannelse.