Tommy Tønning til tidligere partikolleger: Træd ud af byrådet

Den socialdemokratiske gruppeformand i Herning synes, det er spild af vælgerstemmer, hvis to nye løsgængere bliver siddende.

Efter at to socialdemokratiske byrådsmedlemmer i Herning Kommune i går valgte at forlade partiet og blive løsgængere, opfordrer partiets gruppeformand Tommy Tønning nu de to til helt at træde ud af byrådet. Ellers spilder de vælgernes stemmer, mener han.

quoteHvis de vælger at fortsætte som løsgængere, så sidder de på 1.700 socialdemokratiske listestemmer.

Tommy Tønning (S), byrådsmedlem, Herning Kommune

- Jeg vil rigtig stærkt opfordre Anne Marie Christensen og Lone Nielsen til at trække sig ud af byrådet. Det er jo sådan, at hvis de vælger at fortsætte som løsgængere, så sidder de på 1.700 socialdemokratiske listestemmer. Det betyder, at der er 1.700 vælgere i Herning Kommune, som har sat deres kryds ved Socialdemokratiet og ved en socialdemokratisk politik, og det får de ikke nu, hvor de to har meldt sig ud af partiet. Derfor vil jeg stærkt opfordre dem til at afgive deres plads, siger Tommy Tønning.

De to tidligere socialdemokratiske byrådsmedlemmer har forladt partiet, fordi de mener, partiets gruppeformand giver Venstres byrådsmedlemmer - og især borgmester Lars Krarup - for lidt modspil.

- Vi har brug for nogle kritiske stemmer i Herning byråd. Vi er alt for gode til at gå ud med, at alting går så godt, men det gør det ikke, siger Lone Nielsen.

Gruppeformand Tommy Tønning forklarer i klippet her, hvorfor han mener, de to nye løsgængere bør forlade byrådet i Herning Kommune.

Kritik af gruppeformanden

De nye løsgængere retter især kritikken mod gruppeformand Tommy Tønning, som ifølge dem ikke har leveret det, han lovede.

quoteJeg savner, at vi har noget mere kant. Og det var egentlig også det, Tommy Tønning var ude at sige, da han stillede op.

Anne Marie Christensen, løsgænger, Herning Byråd

- Jeg savner, at vi har noget mere kant. Og det var egentlig også det, Tommy Tønning var ude at sige, da han stillede op - det var, at nu fik vi en ræverød formand, siger Anne Marie Christensen.

Men kritikken preller helt af på gruppeformanden.

- Jeg giver Lars Krarup rigtig meget modstand, og det tror jeg, at han vil bekræfte. Jeg oplever, at vi har en respektfuld gensidig dialog, og så synes jeg desuden, det er rigtig svært at bedømme det udelukkende ud fra, hvad der foregår i byrådssalen. Byrådssalen er måske fem procent af hele byrådsarbejdet - resten af tiden er jo uden for offentlighedens søgelys, hvor de to ikke er med. Så at sige, at jeg ikke giver Lars Krarup modspil, det er lige før, at jeg vil kalde det for noget sludder, siger Tommy Tønning.

Efter lang tid utilfredshed har to medlemmer af Socialdemokratiet i byrådet i Herning Kommune besluttet at blive løsgængere. Her kan du se TV MIDTVESTs indslag fra i går.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Politik.