Togaflysninger hos Arriva

Trafikselskabet Arriva har onsdag været nødt til at aflyse flere tog på strækningerne omkring Herning, men er nu ved at have driften på plads igen.

Onsdag morgen har flere passagerer ventet forgæves på deres tog. Især har der været problemer på strækningen Herning - Aarhus. Aflysningerne skyldes, at fire Arriva-tog i Herning har stået stille.

- Vi har haft fire tog parkeret på et parkeringsspor, hvor de holder parkeret på en række, og der er åbenbart sket en fejl på det forreste tog, så de tre andre kan simpelthen ikke komme ud, forklarer Morten Nissum, der er pressemedarbejder hos Arriva.

I alt har trafikselskabet aflyst otte togafgange fra eller til Herning. Arriva er nu i gang med at få de parkerede tog tilbage på skinnerne.

- Vi har nogle mekanikere, der er på vej derud. Vi forventer, at der maks. kommer en til to aflysninger mere her til morgen, og så skulle problemet gerne være løst, siger Morten Nissum.

Han håber, at togtrafikken igen kan glide smertefrit omkring kl. ni. I mellemtiden har Arriva indsat en ekstraordinær bus med afgang fra Ry til Aarhus, mens en bus, der skulle have kørt fra Aarhus til Herning grundet trafikale problemer er blevet aflyst igen.

- Det er svært for os at nå at sætte busser ind på strækningerne, når problemerne er så forholdsvis kortvarige, så folk må væbne sig med tålmodighed og tage næste tog i stedet, lyder det.

Også en enkelt afgang mod Skjern har været berørt af togproblemerne, mens togdriften i resten af landsdelen er gået fri.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Trafik.