Tog kvælertag på kone og truede politi med kniv

Efter en halvanden time lang aktion blev en familiefar omkring klokken et i nat anholdt for at have taget kvælertag på sin kone og truet politiet med to køkkenknive.

En 31-årig mand blev sent i går aftes anholdt for vold mod sin 34-årige samlever og for at true flere betjente med en kniv.

Politiet blev kl. 23.40 kaldt ud til husspetakler, da et ægtepar fra Lyngens Kvarter ved Gullestrup i Herning var kommet op at skændes i deres lejlighed.

Da betjentene kommer frem, kommer manden ud med to køkkenknive hævet over hovedet.

- Betjentene giver ham peberspray, men det har tilsyneladende ikke den store effekt, så patruljen trækker sig tilbage igen, siger Lars Even, der er vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Kvinde flygtede med børnene

De to første betjente på stedet får tilkaldt forstærkning. I alt var der otte betjente, da situationen var på sit højeste.

På et tidspunkt lykkedes det kvinden fra huset at flygte med huset børn over til naboen. Men manden bliver i huset, hvor han ikke vil overgive sig.

- Han render rundt inde i lejligheden og fægter lidt med knivene, imens vi forsøger at tale ham til ro. Efter halvanden times mæglen får vi ham ud uden dramatik og får ham anholdt, siger Lars Even.

Det viste sig efterfølgende, at manden havde taget kvælertag på sin kone.

- Han blev skrevet som kvalificeret vold på grund af kvælertag, og så er han også blevet skrevet for trusler mod tjenestemænd i funktion på grund af kniven.

Kvinden er ved at blive undersøgt af retsmedicineren. Politiet har i dag vurderet, at han ikke skal fremstilles i grundlovsforhør.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.