To ind, en ud i FCM: Her er regionens fodboldklubbers handler på transfervinduets sidste dag

Der var travlt på transfervinduets sidste dag for de midt- og vestjyske fodboldklubber, der fik lukket nogle handler i sidste øjeblik.

Transferviduets sidste timer er som regel lig med panik og hurtige handler, og mandag aften var heller ingen undtagelse. 

FC Midtjylland har i den foregående uge indkasseret 200 millioner kroner for at kvalificere sig til Champions League, og fodboldinteresserede fulgte derfor spændt med for at se, hvad de mange millione kastede af sig på den sidste dag af transfervinduet, som udløb ved midnat natten til tirsdag. 

Omkring klokken 20.00 kom den første bekræftelse af en transfer til de danske mestre i form af den tyske angriber Luca Pfeiffer, der kommer til fra Würzburger Kickers, som spiller i den anden bedste tyske række. 

Den 196 centimeter høje angriber bliver den femte spidsangriber i FC Midtjyllands førsteholdstrup, der også tæller Sory Kaba, Júnior Brumado, Lasse Vibe og Ronnie Schwartz.

Netop Ronnie Schwartz har i et stykke tid været rygtet væk fra klubben, men et skifte til engelske Charlton Atletic faldt sammen sidst på aftenen, erfarer Herning Folkeblad.

FC Midtjylland har ikke meldt ud, hvad de har måttet slippe for Luca Pfeiffer.

Lidt senere på aften omkring klokken 21 blev det bekræftet, at midtbanespilleren Simon Okosun var skiftet til OB på en permanent aftale.

Den høje midtbanespiller, der i sidste sæson var udlejet til AC Horsens, blev aldrig en succes på heden, og derfor lå et salg også i kortene.

– Okosun jagter kontinuerlig spilletid, men konkurrencen om midtbanepladserne er hård i FC Midtjylland. Derfor er det en fortjent mulighed for ham at tage videre i karrieren, siger sportschef Svend Graversen til klubbens hjemmeside.

Aftenens sidste transferaktion for ulvene kom i hus kort før midnat.

Der er tale om en defensiv i forstærkning i form af Daniel Høegh, der de seneste fem år har spillet i udenlandske klubber. Senest i hollandske Heerenveen, hvor han havde kontraktudløb denne sommer. 

Den 29-årige forsvarspiller kommer altså til på en fri transfer og skal konkurrere om spilletiden med det faste makkerpar i det centrale forsvar: Erik Sviatchenko og Alexander Scholz.

– Det er en spiller, som har bevist sig i både den hollandske og schweiziske liga. Derfor er vi selvfølgelig meget tilfredse med at have fået muligheden for at lave en god aftale med Daniel Høegh, siger Svend Graversen til FC Midtjyllands hjemmeside.

Viborg lejer AGF-talent

For de grønblusede i Viborg blev det til to handler inden transfervinduets deadline. En spiller ud og en spiller ind.

Midtbanespilleren Shelove Achelus fik mandag ophævet sin kontrakt med Viborg FF og skifter i stedet til 2. divisionsklubben Næstved BK.

Til gengæld har Viborg lejet en lovende kantspiller fra bronzevinderne AGF frem til januar. Det drejer sig om den 19-årige Magnus Kaastrup, der i sidste sæson var udlejet til Borussia Dortmunds andethold.

- Vi har en forventning om, at han kan komme ind og bidrage til vores offensiv med det samme, og vi ser frem til at se ham i den grønne trøje, siger sportschef, Jesper Fredberg, til klubbens hjemmeside.

Stille i Skive og Silkeborg

I de to andre 1. divisionsklubber skete der ikke det store. 

Silkeborg IF valgte mandag at ophæve kontrakten med norske Vegard Moberg, der senere på dagen skrev kontrakt med den norske klub Bodø/Glimt, der er godt på vej mod mesterskabet.

I løbet af transfervinduets sidste dag var der rygter om, at Lyngby havde set sig lune på Silkeborg-backen Svenn Crone, men den handel blev ikke til noget, skriver Midtjyllands Avis.

I Skive IK var der fuldstændig stille. I løbet af mandagen blev der ikke meldt noget ud om hverken salg, køb eller kontraktskrivning fra klubben.