Tiltalte: DNA kommer fra spyt

Afhøringen af den 48-årige mand er begyndt i retten i Herning. Den anklagede fastholder sin uskyld. DNA kommer fra spyt, siger han i retten.

Mandag eftermiddag begyndte afhøringen af den 48-årige mand fra Herning, der er anklaget for drabet på den 20-årige Maria Møller Christensen nytårs nat. Selv om han bliver presset hårdt af anklageren, nægter han sig skyldig.

- Jeg har både hostet, snydt næse og spyttet i kælderen. Derfor er mit DNA i kælderen, forklarede den 48-årige i retten.

Det DNA fra Maria, der er fundet under hans sko, forklarer han som noget, der kan væres sket på hans arbejde. Ind til anholdelsen arbejdede den tiltalte i Kvickly.  

Pakket til voldtægt

I den 48-åriges lejlighed har politiet fundet en cykeltaske med dildoer, håndjern og et bælte, der har spor af noget, der kunne være blod. Om tasken og dens indhold sagde den 48-årige i retten:

- Den har jeg ikke brugt i fem år. Dildoerne har jeg ikke brugt med A (tiltaltes ex-kæreste. Red.), sagde den 48-årige i retten.

Hertil svarede anklageren:

- Så er det et tilfælde, at den (tasken, red.) ligner noget som er pakket til at gå ud og begå voldtægt med?

- Ja, det er tilfældigt, svarede den 48-årige i retten.

Sår tvivl om nøgler

Den tiltalte og hans forsvarer forsøger at så tvivl om en af politiet vigtige teorier. Hidtil har politiet og anklageren gået ud fra, at den der har dræbt Maria, også må have nøgle til kælderen under Rolighedsvej 1 i Herning, hvor drabet blev begået.

Den 48-årige forklarer i retten at dørene i kælderen ikke lukker automatisk. Det har han set flere gange. Det gælder også cykelrummet, hvor dørene tit har stået åbne døgnet rundt, forklarer tiltalte.

- Der ligger også kiler, som jeg selv og andre har brugt, forklarede den tiltalte i rette.

Dom sidst på ugen

Første dag i retten sluttede med afhøringen af den tiltalte. Retsagen forsætter tirsdag med afhøring af vidner. Der forvendtes dom torsdag eller fredag.

Og DNA-beviset er belastende for den anklagede, men ikke nok siger forsvaren. Se indslag med forsvar og anklager herunder:

 

Anklagemyndighedens trumfkort hedder DNA. Forsvareren i sagen erkender, det er "belastende" - men lægger sig ikke fladt ned.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.