Tiltale mod to mænd: Stjal computere på skoler for to millioner

To aarhusianere blev anholdt efter tyveri på efterskolen i Hammerum. De nægter sig skyldige.

To 25-årige mænd fra Aarhus havde sidste år særdeles travlt med tyvetogter på en lang række jyske og fynske skoler - heriblandt flere høj- og efterskoler i det midt- og vestjyske.

Sådan lyder det i hvert fald i politiets anklageskrift.

Østjylland Politi har netop tiltalt de to mænd for tyveri fra 30 skoler til en værdi af to millioner kroner. 

- Der er tale om organiseret og planlagt tyveri, hvor man bevidst er gået efter bærbare computere. Vores efterforskning tyder desuden på, at det stjålne ganske hurtigt er forsvundet ud af landet, siger anklager Jhin Lee i en pressemeddelelse.

Ud over computere blev der også stjålet telefoner og andet elektronisk udstyr.

Opdaget af en elev i Hammerum

De to mænd slog - ifølge anklageskriftet - første gang til den 5. januar, da de stjal ni bærbare computere og andet udstyr for i alt 40.000 kroner på en efterskole i Bjerringbro.

Herefter fulgte stribevis af tyverier indtil den 12. juni. En elev på efterskolen i Hammerum opdagede en mand, der sneg sig rundt på gangene, og det viste sig, at der var stjålet flere computere og trådløse hovedtelefoner.

Politiet blev tilkaldt, og det lykkedes senere betjentene at anholde de to mænd i et skovområde ved Århusvej i Silkeborg. Tyvekosterne fra skolen i Hammerum lå gemt i skoven.

Mændene er også tiltalt for tyverier i Bjerringbro, Skals, Viborg, og Ikast.

Retssagen begynder den 25. januar og strækker sig over flere dage. Anklager Jhin Lee oplyser til TV MIDTVEST, at mændene nægter sig skyldige.