Tillidsrepræsentant: Frygter omsorgssvigt

Bosted for handicappede i Herning er pålagt så store besparelser, at tillidsrepræsentanten frygter omsorgssvigt.

Bytoften, et bo- og aktiveringscenter i Herning, har på fem år skullet spare 28 procent på budgettet. 34 medarbejdere er blevet opsagt, nu er der 126 medarbejdere tilbage.

- Hvis jeg skal tænke sådan helt ud i forløbet, så kan det jo betyde omsorgssvigt for beboerne, siger Bodil Sørensen der er tillidsrepræsentant på Bytoften.

I sidste uge blev 14 medarbejdere opsagt. På bo- og aktiveringsstedet fortæller medarbejderne, at de handicappede beboere kommer senere op, og skal tidligere i seng.

- Det er jo et problem, hvis beboerne skal ligge i sengen fra klokken 8 om morgenen til klokken 10 om eftermiddagen næste morgen. Hvordan ville vi andre have det, hvis vi var tvunget til det, spørger tillidsrepræsentanten.

Kritik fra arbejdstilsynet

I november sidste år fik Bytoften besøg af arbejdstilsynet. I rapporten står der blandt andet at, ubalance mellem krav og ressourcer kan få alvorlige konsekvenser for virksomheden. Og at det udsætter medarbejderne for en sikkerheds- og sundhedsmæssig risiko.

Derfor er der nu lavet en handleplan for Bytoften. Handleplanen blev lavet før de sidste 14 medarbejdere blev opsagt.

Se i udsendelsen kl. 19:30 i aften indslag fra Bytoften, og hør socialudvalgsformand Anne Marie Søe Nørgaard i Herning Kommune kommentere sagen i et direkte interview.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.