Tilbage på World Touren: Ørnen fra Herning vil bygge et superhold

Bjarne Riis og Virtu Cycling køber sig ind på World Tour-holdet NTT, hvor Riis bliver sportslig ansvarlig.

Han har prøvet det før, Bjarne Riis. Skabt et hold i cykelsportens absolutte verdensklasse.

Og nu er ambitionen at gøre det på ny.

Onsdag på et pressemøde i København sad han smilende og glædede sig over, at han og den øvrige del af ejerkredsen bag Virtu Cycling er blevet enige med ejerne bag World Tour-holdet NTT.

Riis og co. køber en tredjedel af virksomheden bag det sydafrikanske hold, lyder den aftale, der indtil videre er indgået.

Og Bjarne Riis bliver samtidig team manager og dermed sportslig ansvarlig for holdet.

Thybo på holdet

Selv kalder Riis det for "en drøm, der går i opfyldelse", at han er tilbage på et World Tour-hold og dermed kan se frem til at være en del af Tour de France-starten i Danmark i 2021.

- Vi vil arbejde stenhårdt på at bygge et superhold. Et hold i absolut verdensklasse, og det arbejde starter i morgen for mit vedkommende, hvor jeg sammen med Douglas (grundlægger af NTT-holdet Douglas Ryder, red.) tager til Spanien og møder teamet, sagde Bjarne Riis onsdag.

NTT-holdet tæller blandt andre thyboen Michael Valgren, Andreas Stokbro, norske Edvald Boasson Hagen og tjekkiske Roman Kreuziger.

Ejergruppen bag Virtu Cycling tæller Bjarne Riis, rigmand Lars Seier Christensen og Jan Bech Andersen, der er bestyrelsesformand og hovedaktionær i fodboldklubben Brøndby IF.

Plan om "talentfabrik" bristede

NTT var i 2019 det dårligste hold på World Touren, og holdets grundlægger og chef, Douglas Ryder, glæder sig til at få Riis ind.

- I dag er endnu et signifikant øjeblik for det her hold - og dets fremtid, siger Ryder i en pressemeddelelse.

- Den ekspertise, som Bjarne Riis kan bibringe holdet på den sportslige og udviklingsmæssige front, bliver en fantastisk tilføjelse til den teknologidrevne performance-tilgang, som vi har bygget sammen med vores hovedsponsor, NTT Ltd.

Senest stod Bjarne Riis i spidsen for kontinentalholdet Team Waoo samt Team Waoo Women, der kørte på kvindernes World Tour.

Egentlig var kontinentalholdet fra Riis' side tiltænkt at skulle fungere som talentfabrik til et nyt danskbaseret World Tour-hold, som han ville etablere efter at have solgt Saxo-Tinkoff-holdet tilbage i 2013.

Den drøm lykkedes dog ikke, og begge Waoo-hold lukkede med udgangen af 2019, men nu får Riis igen World Tour-cykling for mænd i hverdagen.

/ritzau/