Tidligere FCM-profil misser statsborgerskab efter fartbøde

Den tidligere FC Midtjylland-spiller Rilwan Hassan må kigge langt ind i fremtiden, før han igen kan søge om statsborgerskabet.

Kantspilleren Rilwan Hassan, der har boet i Danmark i mere end ti år, har længe set frem til at få dansk statsborgerskab.

Men den drøm har en fartbøde, som fodboldspilleren modtog for et års tid siden, sat en stopper for. Det skriver Tipsbladet.dk

- Jeg er simpelthen så ked af det. Jeg vil jo så gerne være her. Mit barn skal vokse op her, og jeg har været i gang med at lede efter hus. Hvad skulle jeg ellers gøre? Jeg kan ikke se mig selv leve andre steder. Og så kan jeg ikke få det statsborgerskab, siger SønderjyskE-spilleren til Tipsbladet.

- Jeg har fuld respekt for, at man skal overholde loven og reglerne, det giver jo sig selv. Det kan og skal ikke være anderledes, siger Rilwan Hassan til bladet. 

28-årige Rilwan Hassan havde ellers bestået indfødsretsprøven, men endte med at skulle op til en ny test, fordi der var kommet en ny i mellemtiden.

- Men jeg er ikke enig i, at reglerne skal være så meget hårdere for mig, fordi jeg er udlænding. Jeg forstår ikke, der skal være den forskel. Især når det handler om en færdselsbøde, siger han til Tipsbladet.

Fartbøden giver en karantæneperiode fra at søge dansk statsborgerskab på fire og et halvt år. Det betyder, at der fortsat er tre og et halvt år igen, før fodboldspilleren igen kan søge om et dansk statsborgerskab.

Og når han så har søgt, vil der gå endnu længere tid - ifølge Udlændinge- og Integrationsministeriet er behandlingstiden lige nu på 19 måneder, altså mere end halvandet år.

TV MIDTVEST lavede i 2016 et længere indslag om Rilwan Hassan:

FC Midtjyllands Rilwan Hassan vil være dansker og spille på det danske landshold.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.