Thorup om sejr: Mega forløsning

Til stor lettelse for træner Jess Thorup kom FC Midtjylland tilbage på sporet med en overbevisende sejr på 5-1 over Esbjerg i Alka Superligaen.

Glæden og lettelsen var ikke til at tage fejl af på MCH Arena, da FC Midtjylland stensikkert havde spillet Esbjerg af banen med hele 5-1.

- De seneste fjorten dage har vi ikke sunget efter kampene, så det er en mega forløsning. At vi så scorede fem mål og spillede en god kamp, det er helt fantastisk, siger Mikkel Duelund, der for alvor viste sig frem for Jess Thorup.

Fra bænken kunne FCM-træneren se et hjemmehold, der i store dele af kampen lignende det hold, der spillede sig i front i Alka Superligaen.

- Efter fem kampe så fandt vi tilbage til de gode gamle dyder. Det gjorde vi i dag offensivt som defensivt, og det er fedt for os alle sammen, siger Jess Thorup og uddyber:

- Vi gav ikke Esbjerg ét sekund på bolden, vi var fremadrettede i vores forsvarsspil, vi var gode i duellerne, og er vi det, så ved vi, at vi er et dygtigt fodboldhold.

Vigtigt at smadre Esbjerg

FC Midtjylland spillede med en mand i overtal i omkring en time, da Daniel Stenderup blev vist ud, og i takt med føringen blev større og større, så blev spillet også bedre og bedre, vurderer FCM's 18-årige målscorer Mikkel Duelund.

- De faldt lidt sammen, men vi scorede fem mål, og der skal også et godt hold til at udnytte sådan en mulighed. Det var vi i dag.

- Det er 100 procent sæsonens vigtigste kamp. De sidste fjorten dage har været enormt hårde for os alle sammen, og når vi så kan smadre Esbjerg, så giver det os bare så meget, siger Mikkel Duelund.

Med sejren spillede FCM sig op på 30 point i ligaen.

 

/ritzau/


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.