Thorup: FCK er guldfavoritter

FCM-træner Jess Thorup udnævner FCK som storfavorit til DM-guldet. Det chokerer ikke FCK's Ståle Solbakken.

Torsdag aften spiller FC Midtjylland forårssæsonens fjerde kamp, når FC København gæster Herning. Omvendt er det blot københavnernes anden kamp i foråret.

Derfor har FC Midtjyllands cheftræner, Jess Thorup, ikke haft mange muligheder for at lure på FCK.Men at dømme ud fra københavnernes trup og det han trods alt har set fra vinterens træningskampe og søndagens 1-0-sejr over Esbjerg, mener Thorup, at FCK er favorit til guldet.

- FCK viste i søndags, at de er gode. Men det vidste vi jo godt.

- De har haft en god opstart med gode testkampe, og så havde de et godt efterår. Så de ligger vel fortjent, hvor de skal. Så bliver det vores opgave at hente dem, og det vil vi gøre noget ved torsdag. De ser stærke ud, og de har en af de stærkeste trupper, man har set i ligaen i mange år, så de er storfavoritter til at vinde guldet.

- Vi glæder os til at blive matchet mod dem for at se, hvor vi står selv, siger Jess Thorup, hvis hold inden kampen er seks point efter FCK.

Spørgsmål: Hvor er jeres hold bedre end FC Københavns hold?

- Begge hold har både nogle holdtaktiske ting, som gør dem stærke, men de har også hver især individualister, som kan gøre forskellen. På den måde ligner de to hold ret meget hinanden.

- FCK har måske spillet lidt længere tid sammen - hvert fald et halvt år mere - og de er måske spillet lidt bedre sammen, end vi er, siger Jess Thorup.

Det kommer ikke bag på FC Københavns manager, Ståle Solbakken, at hans mandskab får tildelt favoritværdigheden.

- Vi havde været favoritter, uanset hvad han havde sagt, konstaterer Ståle Solbakken.

Solbakken: Vi kan blive skarpere

I forhold til holdets premierekamp søndag mod Esbjerg håber Solbakken, at FCK rammer et lidt højere niveau mod topkonkurrenterne.

- Defensivt var vi gode mod Esbjerg, og så skal vi forsøge at få de offensive perioder til at vare lidt længere.

- Der er ikke noget, vi skal løfte markant. Men vi kan blive en lille smule skarpere over det hele, siger Ståle Solbakken.

Kampen begynder klokken 20.00 torsdag aften.

 

 

 

/ritzau/


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.