Thomsen stopper som svensk landstræner

Efter blot et år som svensk landstræner er det slut for Helle Thomsen. Det er sportslige uenigheder, der får Thomsen til at sige stop.

Helle Thomsen kan nu koncentrere sig fuldt ud om at være cheftræner for håndboldkvinderne i FC Midtjylland, hun har nemlig sagt op som svensk landstræner.

- Jeg har gjort mig store overvejelser, men når jeg mærker efter i maven, er det den rigtige beslutning at stoppe nu, siger Helle Thomsen.

Sportslige uenigheder

Thomsen har været træner for de svenske håndboldkvinder i et år, hvor hun har delt trænerjobbet med svenske Thomas Sivertsson, og det er også grunden til bruddet.

- Thomas og jeg har ikke samme håndboldfilosofi, og det er ikke optimalt for spillerne at skulle forholde sig til to forskellige. Derfor er det bedre, der kun er en filosofi. Thomas var der først og har været der længst, og derfor trækker jeg mig uden dramatik. Vi skilles som venner, siger Helle Thomsen.

Stor succes

Sverige har ellers været yderst succesfulde med Helle Thomsen bag roret. Til EM i Rumænien i december sikrede holdet sig bronzemedaljerne.

- Jeg har haft et fantastisk år, hvor jeg har arbejdet sammen med et godt forbund, gode ledere og trænet topspillere. Landsholdet har givet mig endnu mere europæisk erfaring og fede oplevelser, og det er jeg taknemmelig for, siger Helle Thomsen.

Vokset som træner

FC Midtjylland har været glade for "låne" deres cheftræner ud til Sveriges landshold.

- Vi føler, at Helle har udviklet sig godt, og vi har kunnet konstatere, at der har været fint tid til begge jobs. Derfor har det kun været positivt for os, at hun også har haft sin gang i Sverige. Det har givet os en træner, der har fået nye input og indtryk, siger sportschef Hans Peter Riis.

Helle Thomsen havde kontrakt med det svenske håndboldforbund frem til udgangen af 2016.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.