Teknologien rykker ind på fremtidens barselsstue

Det er anderledes, men det skal kunne hjælpe nybagte forældre til at få en bedre start.

Nybagte forældre kan tage billeder eller video af deres baby og bruge det som digitalt dørskilt ved døren til barselsstuen.

Fremtidens barselsstue bliver nemlig lige nu testet på hospitalet i Herning.

Når barselsstuerne sammen med resten af sygehuset flytter til det nye sygehus i Gødstrup,  bliver begyndelsen på familielivet en ny oplevelse. Ny teknik skal nemlig gøre det mere personligt og trygt at være nybagt forælder.

Værelserne på stuen får blandt andet en fjernbetjening, der kan styre forskellige dele i rummet, som for eksempel ”biografen” og lyset, men tablet-fjernbetjeningen kan samtidigt også give de nybagte forældre mange af de informationer, de har brug for.

- Jeg kan streame indhold fra Youtube direkte op på skærmen i rummet, fortæller Esben Skouboe, der er udvikler på projektet.

Selve stuen ser også helt anderledes ud, end man er vant til på sygehuse. 
Selve stuen ser også helt anderledes ud, end man er vant til på sygehuse. 
Foto: Gustav Houe Dall, TV MIDTVEST

Hjemlig tryghed

Tiltaget skal blandt andet være med til at gøre opholdet tryggere og mere hjemligt, for de nybagter forældre.

- Helt overordnet, så er tryghed vanvittigt vigtigt, når man skal starte en amning op og starte med at være ny familie. Der betyder det rigtigt meget, at rummet også understøtter det, fortæller Ann Fogsfaard, der er chefjordemoder på Herning Sygehus.

Indtil videre findes det kun på barselsstue nummer 26 i Herning, men planen er, at det skal bruges mange flere steder på Gødstrup sygehus, blandt andet på kræftafdelingen.

- I princippet kan du indrette det, som du gerne vil, så du kan føle dig hjemme, fortæller Esben Skouboe.

 

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sundhed.