Talknuseren og cykelrytteren: Joachim og Alex fik Tour de France til Danmark

Det er to mænd fra Herning, vi skal takke for, at den endelige rute for næste års danske Tour de France-start i dag kunne præsenteres.

Det kilder lidt ekstra i maverne på Alex Pedersen og Joachim Andersen fra Herning.

I dag bliver den endelige rute for næste års danske Tour de France-start i Danmark nemlig præsenteret i Vejle, og det har de to herrer en stor aktie i.

quoteVi forsøger altid at holde benene på jorden, men vi rækker efter stjernerne engang imellem.

Joachim Andersen, initiativtager 

- Med jysk beskedenhed må vi nok sige, at det er meget rigtigt, siger Joachim Andersen fra Herning.

Verdens største cykelløb starter næste år den 2. juli med en 13 kilometer lang enkeltstart i det centrale København. Derefter skal feltet i verdens største cykelløb køre to etaper, der strækker sig over både Sjælland, Fyn og Jylland.

Selvom turen ikke går forbi det midt- og vestjyske, så er de to initiativtagere mildt sagt godt tilfredse.

- Det er jo en glædens dag for os. Langt om længe halvandet år før Tour de France kommer til Danmark kan vi præsentere de danske ruter, og det glæder vi os rigtig meget til, siger Alex Pedersen.

Bonjour France

Det er ikke lige til at få verdens største cykelløb til landet, men har man kombinationen af en cykelrytter og en talknuser, så kan det åbenbart godt lade sig gøre.  

Alex Pedersen er tidligere verdensmester i cykling, og Joachim Andersen er en organisationsmand, der har helt styr på tal og planlægning.

quoteHvorfor skulle vi ikke se, om vi ikke kunne få lov til at sige <em>bonjour?</em>

Alex Pedersen, initiativtager

- Vi er lidt atypiske midtjyder. Vi forsøger altid at holde benene på jorden, men vi rækker efter stjernerne engang imellem. Hvis man ikke gør det, så lykkedes man ikke, siger Joachim Andersen.

Joachim Andersen var i sin tid med til at få cykelløbet Giro d’Italia til Danmark, og det var netop det cykelløb, der gav mændene blod på tanden efter mere.

- Der synes vi, det havde været så sjovt, at vi egentlig gav hinanden hånd på, at vi skulle prøve at se, om vi ikke kunne gå efter den gule trøje. Nu havde vi lige haft den lyserøde, så hvorfor skulle vi ikke se, om vi ikke kunne få lov til at sige bonjour, siger Alex Pedersen.

Lang vej til mål

Selvom de i dag kan læne sig tilbage og nyde, at opgaven er udført, så var det en lang sej kamp. De skulle først og fremmest i kontakt med Tour de Frances løbsdirektør, Christian Prudhomme, og overbevise ham om, at Danmark var et godt sted at starte Touren.

- Det var nemmere at få giroen til Danmark, så vi havde nok også en urealistisk fornemmelse af, hvor lang tid det her skulle tage, så jeg tror, vi har kigget på hinanden nogle gange og tænkt, puha. Det her bliver en lidt længere rejse, end det vi måske havde forestillet os, siger Joachim Andersen.

Nogle gange var rejsen også så lang, at de to herrer var tæt på at vende om.

- Der var da perioder, hvor vi snakkede om, om vi bare skulle droppe det igen, for det var ligesom at slå i pude, siger Alex Pedersen.

quoteDer var da perioder, hvor vi snakkede om, om vi bare skulle droppe det igen, for det var ligesom at slå i pude.

Alex Pedersen, initiativtager

Det var dog godt, at de midtjyske mænd var stålfaste. Uden dem kunne startruten til Tour de France 2021 formentlig ikke præsenteres i Vejle i dag.

- Vi startede et projekt i 2012, som endte med at bære frugt. Det er en fantastisk dag, vil jeg næsten tillade mig at kalde det, siger Joachim Andersen.

Fra tanke til Tour de France 

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.