Talenter skal styrke erhvervsskolen

Herningsholm Erhvervsskole dyrker eliten på en særlig uddannelse for industriteknikere. Det skal både hjælpe erhvervslivet og erhvervsskolerne.

Avanceret robotteknologi, matematik og innovation.

Der er helt nye fag på skemaet for 20 ekstra kvikke hoveder på Herningsholm Erhvervsskole. Eleverne er alle en del af Herningsholm Erhvervsskoles nye talentspor for industriteknikere.

 - Industrien kræver nye kompetencer på et højt niveau i dag. Derfor har vi lavet den her uddannelse, siger uddannelseschefen på Herningsholm Erhvervsskole, Nils Hedegaard.

De 20 udvalgte elever startede på et selvstændigt hovedforløb med flere højniveaufag end den normale industritekniker i august.

Mandag skal de for første gang tilbage til virksomhederne.

Ikke kun et videnssamfund

Formanden for Dansk Industri Midt Vest, Jens-Ole Aagaard Jensen, bifalder den nye uddannelse.

- Vi har brug for unge, der både kan noget med hænderne, men som også har hovedet rigtig skruet på. Den her uddannelse løfter sammenspillet mellem viden og produktion op på et højere niveau, og det er i det felt, at vi kan klare os i verdenskonkurrencen, siger Jens-Ole Aagaard Jensen.

Alternativ til gymnasiet

På nuværende tidspunkt er det kun hver femte ung, der vælger en erhvervsuddannelse, når de er færdige med 9. og 10. klasse.

Uddannelseschef Nils Hedegaard håber ligesom undervisningsministeren, at det nye talentspor kan tiltrække nye ressourcestærke unge til erhvervsskolen.

 - Det er utrolig vigtigt, at Herningsholm gået forrest ved at forsøge højniveaufag på håndværksuddannelser. På den måde giver man et klart signal til unge, om at der er en god uddannelsesvej, som giver jobs bagefter, siger undervisningsminister Christine Antorini.

Flere talentspor på vej

Talentsporet er udviklet i samarbejde med Dansk Industri og Industriens Fond i regi af Centres of Excellence.

Herningsholm Erhvervsskole har planer om at oprette et særligt talentspor for smedefagene.

Uddannelsen til industritekniker tager fire år.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Uddannelse.