Taknemmelig Georg Sørensen: Redningsplan giver os luft

MCH får tilført 61,5 millioner kroner og har dermed bedre muligheder for at klare sig gennem coronakrisen.

Den administrerende direktør i MCH (Messecenter Herning), Georg Sørensen, er glad og taknemmelig for den redningsplan, som økonomi- og erhvervsudvalget i Herning Kommune godkendte mandag eftermiddag.

- Det er en god løsning, fordi vi nu får luft til at fortsætte det hårde arbejde, som fortsat venter foran os, siger Georg Sørensen til TV MIDTVEST.

Redningsplanen betyder, at messecentret får tilført 61,5 millioner kroner fra de to største aktionærer, Herning Kommune og Agromek.

Herning Kommune køber tre tribuner på byens fodboldstadion af MCH for 51,5 millioner, mens Agromek for 10 millioner køber en del af de kommercielle faciliteter på den fjerde tribune.

- Det  er et klart udtryk for, at vores ejere vil os det bedste. Vi har mærket en stor opbakning fra både Agromek og Herning Kommune, og det er meget motiverende, siger Georg Sørensen.

MCH har under coronakrisen mistet 95 procent af sin omsætning, og Georg Sørensen har tidligere givet udtryk for, at koncernen ikke ville overleve uden hjælp udefra. 

Redningsplanen løser heller ikke alle udfordringer for det store messecenter. 

- Vi kigger stadig ind i restriktioner og forbud på nogle af vores forretningsområder. Vi er den virksomhed i Danmark inden for oplevelsesuniverset, der har den største spændvidde, så vi er ramt mange steder. Det kræver hårdt arbejde, og det er vi også klar til - men det her giver os luft, og det er vi meget taknemmelige for, siger Georg Sørensen.