Taget med 800 gram kokain: 23-årig idømt 4 års fængsel og udvisning

En 23-årig mand med somaliske rødder er ved Retten i Herning idømt 4 års fængsel og udvisning for at være i besiddelse af 800 gram kokain.

En 23-årig mand, der er født i Somalia men opvokset i Herning, er onsdag ved Retten i Herning idømt en ubetinget fængselsstraf på fire år og en udvisning for bestandigt for at være i besiddelse af 800 gram kokain med henblik på videresalg. 

- Jeg er meget tilfreds med dommen, for det var det, jeg påstod i sagen, siger anklager Iben Ernst Bøttker fra Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi. 

Manden blev anholdt med de 800 gram kokain den 5. marts 2019. 

- Han siger, han bare skulle have det liggende, og at det dermed ikke var til videreoverdragelse, men han blev dømt for at ville sælge det videre, siger anklageren, der forklarer, at straframmen for den pågældende mængde kokain typisk er på mellem tre og fire år.

Foruden fængselsstraffen blev manden også idømt udvisning for bestandigt, hvilket betyder, at han efter udstået straf skal forlade Danmark og aldrig må rejse tilbage. 

Udvist efter 18 år i Danmark

Manden er tidligere straffet for småkriminalitet, men ikke for narkokriminalitet. Han havde ved anholdelsen en reststraf fra en tidligere dom på 67 dages fængsel. Den 23-årige mand har boet i Danmark, siden han var fem år gammel.

- Det får selvfølgelig store konsekvenser for ham, efter han har været her i næsten 18 år, konstaterer Iben Ernst Bøttker.

Manden har anket dommen til landsretten og skal sidde fængslet indtil ankesagen skal for retten.  

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.