Tabletsag: Politiet aflyttede bil

Den omfattende retssag om produktion og salg af 700.000 ulovlige tabletter begyndte i dag ved retten i Herning.

En af de mest opsigtsvækkende sager i Danmark om ulovlig produktion af tabletter begyndte i dag i Herning.

I retten kom det frem, at politiet blandt andet har benyttet sig af telefonaflytninger og såkaldte rumaflytninger af en bil. Desuden har politiet ligget på lur og taget billeder for at dokumentere møder mellem de tre tiltalte.

Alle tre sigtede nægter sig skyldige og har ikke ønsket at afgive forklaring i retten. De tog det roligt og havde heller ingen indvendinger eller kommentarer.

- Det er jo anklagemyndigheden, der skal bevise, at tingene forholder sig, som de påstår, de gør, men jeg går efter frifindelse af min klient, siger forsvarer Søren Salomonsen til TV MIDTVEST.

Produktionen af tabletterne er ifølge anklagemyndigheden sket fra januar 2012 og frem til de tiltalte blev anholdt i oktober 2013. De tre mænd producerede ifølge anklageren tabletterne på en professionel tabletmaskine importeret fra Indien.

Politiet har beslaglagt 150.000-200.000 tabletter, men hvor den resterende del af de 700.000 tabletter er blevet af, er uvist.

- Der er ingen indikationer på, at de resterende piller er rejst ud af landet, siger specialanklager Lise Hebsgaard.

Alle tre er tiltalt efter den grove narkotikabestemmelse, § 191:

"Den, som i strid med lovgivningen om euforiserende stoffer til et større antal personer eller mod betydeligt vederlag eller under andre særligt skærpende omstændigheder overdrager euforiserende stoffer, straffes med fængsel indtil 10 år.

Angår overdragelsen en betydelig mængde særligt farligt eller skadeligt stof, eller har overdragelsen af et sådant stof i øvrigt haft en særligt farlig karakter, kan straffen stige til fængsel i 16 år.

Stk. 2. På samme måde straffes den, der i strid med lovgivningen om euforiserende stoffer indfører, udfører, køber, udleverer, modtager, fremstiller, forarbejder eller besidder sådanne stoffer med forsæt til at overdrage dem som nævnt i stk. 1."

Der er afsat 12 dage i retten til sagen, som skal være afsluttet senest d. 10. november.