Synligt politi skal gøre beboerne i Gullestrup mere trygge

Selv om kriminaliteten falder, føler indbyggerne i Herning-forstaden sig mere utrygge. Det vil politiet nu rette op på.

Midt- og Vestjyllands Politi præsenterer nu en ny plan, der skal gøre borgerne i boligområdet Lyngbyen i Gullestrup ved Herning mere trygge.

Det skal blandt andet ske gennem en målrettet færdselsindsats og mere synlige patruljer.

- Når vi kigger på kriminalitetstallene, er vi på vej i den rigtige retning, og den udvikling skal vi fortsætte. Samtidig kan se, at der er behov for, at vi gør en særlig indsats for at højne trygheden blandt borgerne i Lyngbyen. For selvfølgelig skal man være tryg i sit eget nabolag, konstaterer lederen af lokalpolitiet i Herning, Sune Espersen, i en pressemeddelelse.

Vil parkere patruljebilen

Den ekstra indsats kommer efter, at politiet har studeret tallene i den landsdækkende tryghedsundersøgelse. Den viser, at borgerne i Gullestrup føler sig mindre trygge end gennemsnittet i Midt- og Vestjyllands Politikreds.

I undersøgelsen har beboerne i Gullestrup efterlyst et mere synligt politi, og det ønske er Sune Espersen klar til at opfylde.

- Hvis vi bare kører igennem området i en patruljebil for at tjekke, at der er ro og orden, tror beboerne måske, at vi er på udkig efter en ballademager. Derfor vil vi i højere grad parkere patruljebilen og tage en gåtur i området. På den måde får vi også mulighed for at snakke med dem, der bor der, om de udfordringer, de oplever, siger han.

En del af indsatsen bliver rettet mod hensynsløs knallertkørsel.

Selv om flere beboere føler sig utrygge i Gullestrup, er der faktisk sket et fald i antallet af henvendelser fra området til politiet. Fra 193 i 2016 til 142 i 2017.

Trygheden i Gullestrup

 

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.