Sviatchenko: Vigtigt at Kian Hansen bliver klar

Kontinuitet i forsvaret er en væsentlig grund til, at FCM er så svær at score imod, vurderer Erik Sviatchenko. Derfor er det også afgørende, at Kian hansen bliver klar til aftenens kamp mod Club Brugge.

Sølle et mål er der scoret mod FC Midtjylland i Superligaen i de 652 minutter, Kian Hansen har været på banen. Desuden har den tidligere Nantes-spiller været med til at holde nullet hjemme mod Legia Warszawa og Southampton i Europa League og ude mod Apoel i kvalifikationen til Champions League.

Men Kian Hansen døjer med en skade op til torsdagens møde med Club Brugge i Europa League, og han sad uden for, da FCM ude slog Randers 2-0 i søndags. Og det er vitalt at have Kian Hansen med i forsvaret, understreger makkeren i midterforsvaret, Erik Sviatchenko, inden opgøret i Belgien.

Vigtig del af bagkæden

- Det er vigtigt, Kian bliver klar. Han har været en vigtig del af holdets bagkæde. Det giver ro, når man har spillet mange kampe med den samme konstellation i midterforsvaret. Så jeg håber både for holdet og Kian, at han bliver klar, siger Erik Sviatchenko.

Ved træningen på Jan Breydel Stadion onsdag aften blev Kian Hansen testet, men det er uvist, om forsvarsspilleren kan være blandt træner Jess Thorups udvalgte torsdag aften. Bliver han ikke klar, bliver Patrick Banggaard sandsynligvis afløseren.

Thorup må allerede se bort fra Martin Pusic og Petter Andersson, mens anfører Kristian Bach Bak ligeledes er tvivlsom.

- Det havde været optimalt med Andersson, Pusic og Bak i topform, men vi har stadig folk til at tage over. Det kunne man se, da Andersson blev skadet mod Legia, og Kristoffer Olsson på 20 år kom ind og gjorde det godt, siger Sviatchenko.

Tror på oprejsning

Derfor tror forsvareren fuldt og fast på, at FCM kan få oprejsning på dansk fodbolds vegne og slå Club Brugge, der i sidste sæson slog Brøndby, FC København og AaB med sammenlagt 16-2 i Europa League.

- Jeg føler, vi er i en god fase og i en rigtig god forfatning. Vi lukker få mål ind og scorer selv de mål, der skal til. Vi kan være med på det her niveau og skal ikke være benovede, fordi vi møder en svær modstander, lyder det fra landsholdsspilleren.

Torsdagens kamp i Brugge begynder klokken 21.05. Inden opgøret har FCM tre point i gruppe D for sejren over Legia, mens belgierne har nul efter 0-5 mod Napoli.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.