Sviatchenko udtaget til landsholdet

FC Midtjyllands Erik Sviatchenko kan onsdag aften få landsholdsdebut i testkampen mod USA. Landstræner Morten Olsen har søndag aften udtaget FCM-forsvareren til A-landsholdet.

- Er udtaget til A-landsholdet. En vidunderlig dag må man sige! Tak til alle holdkammerater, trænere, leder og jer fans! FORZA DBU.

Sådan skriver Erik Sviatchenko selv på sin facebook-side, efter at landstræner Morten Olsen har udtaget ham til landsholdets testkampe mod USA og Frankrig. Sviatchenko er efterudtaget sammen med Mathias "Zanka" Jørgensen, da landsholdet døjer med afbud og skader. Daniel Agger og Andreas Bjelland har begge meldt afbud og Jores Okore og Pierre Emile Højbjerg begge er tvivlsomme til onsdagens opgør.

Hvis FCM-spilleren kommer på banen, så vil det være hans debut i den rød/hvide-trøje. Og landstræner Morten Olsen er fuld af roser om den mulige debuttant.

- Sviatchenko er jo en spændende spiller, som desværre var skadet i foråret, hvilket måske er en af årsagerne til, at FC Midtjylland ikke blev mestre sidst. Nu er han klar igen og har haft en god periode for et succesrigt hold, så derfor er det oplagt, at vi ser nærmere på ham. Allerede nu ved vi dog, at med Agger og Bjelland ude og Okore tvivlsom, så kommer vi til at se en helt ny forsvarskonstellation, siger landstræner Morten Olsen til DBU's hjemmeside.

Erik Sviatchenko har spillet 19 ungdomslandskampe heraf 8 på U21-landsholdet.

Også FCM's Jakob Poulsen er udtaget til landsholdet.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.