Svært farvel til politik: - Tanken opstod ved sidste kommunalvalg

Lars Krarup glæder sig til at prøve noget nyt, men tror også, at det bliver underligt at leve livet uden politik.

Venstres byrådsgruppe i Herning Kommune fik besked på et møde søndag eftermiddag.

Borgmester Lars Krarup har besluttet, at han ikke vil genopstille ved kommunalvalget næste år.

Men tanken om at stoppe i politik opstod faktisk ved kommunalvalget i 2017. Det fortalte Krarup, da han søndag aften var gæst i studiet hos TV MIDTVEST.

- Jeg har jo et arbejde, som jeg er meget, meget glad for. Min formiddag ligner aldrig min eftermiddag, men jeg er også afklaret. Det stammer helt tilbage fra sidste kommunalvalg, hvor jeg gik og tænkte, at det her er nok mit sidste kommunalvalg, og det har så formet sig i mit hoved eller min mave. Jeg har selvfølgelig talt med min familie og mine bedste venner og nået frem til, at det her er det rigtige for mig, hvor svært det end må være, sagde Lars Krarup.

Man skal aldrig sige aldrig

Den 48-årige borgmester begrunder beslutningen med, at han nu er halvvejs i livet, og at tiden er inde, hvis han skal nå at prøve noget nyt.

- Jeg har det mærkeligt med det, men er også lettet over, at jeg nu har fået det fortalt, for nu skal jeg ikke gå med det selv længere. Men det er et rigtig stort kapitel i mit liv, som jeg nu skriver de sidste sider, så det emotionelt.

- Er du så helt færdig med politik?

- Jeg har lært, at man aldrig skal sige aldrig, men jeg har ingen ambitioner om at lave mere politisk i mit liv. Så hvis du spørger, om stiller op til Folketinget næste gang, så er svaret nej.

- Hvordan bliver det at leve et liv uden politik?

Jeg tror da, at det bliver underligt. Telefonen vil ringe noget mindre, men jeg tror også, at der bliver mange gode nye kapitler i mit liv, selv om det bliver uden for borgmesterkontoret i Herning. 

Spørgsmålet er nu, hvem der skal afløse Lars Krarup, der har siddet i borgmesterstolen siden 2002.

Krarup oplyser, at Venstres byrådsgruppe mødes torsdag eftermiddag for at udpege deres bud på en ny borgmesterkandidat internt i gruppen. 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Politik.