Superligaklubber kritiserer landstræner

Flere superligaklubber er sure over Morten Olsens ønske om at få spillere frigivet midt i ligaafslutning.

Da Morten Olsen onsdag udtog sit landshold til testkampen mod Montenegro 8. juni i Viborg, indeholdt truppen som forventet flere superligaprofiler.

På pressemødet ved udtagelsen fortalte Morten Olsen, at han havde fået tilsagn fra de pågældende superligaklubber om, at klubberne vil frigive spillerne til landsholdssamlingen inden sidste runde i Alka Superligaen, som bliver spillet den 7. juni.

Meldingen fra Morten Olsen vækker vrede blandt flere klubber. For selv om eksempelvis FC Midtjylland nok har sikret sig guldet til den tid, kan det få betydning for andre hold, hvis et hold som FCM stiller svækket op, fordi flere profiler er frigivet til landsholdet.

- Jeg synes, det er et utilstedeligt og respektløst ønske - eller statement om man vil - fra landstræneren, der potentielt kan have indflydelse på alle hold uden for den nuværende top to i forhold til Superligaens sluttabel, siger Peter Christiansen, sportschef i Randers FC, til tipsbladet.dk.

Også i Esbjerg, som fortsat er en del af nedrykningskampen, kalder direktør Søren Poulsen landstrænerens ønske for respektløst.

- Landstrænerens udtalelse vækker undren, og jeg bryder mig slet ikke om det, siger han.

Hans egen klub kan i sidste runde have brug for hjælp fra FC Midtjylland, som skal møde en anden nedrykningskandidat, Sønderjyske, men FCM vil sandsynligvis være uden landsholdsspillerne Jakob Poulsen, Pione Sisto og Morten "Duncan" Rasmussen til kampen.

- Vi er i gang med at snakke struktur i Superligaen, og der må jeg bare pege på, at et af de allervigtigste elementer, vi taler om, er fairness. Det er et vigtigt parameter. Og så kan man spørge, hvor meget fairness det her signalerer, lyder det fra Esbjerg-direktøren.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.