SuperCross i Herning: Freestyle-kører fra Ikast er med for anden gang

Arrangørerne forventer 12.000 besøgende til SuperCross i Boxen denne weekend. Kevin Rahbek fra Ikast glæder sig til at køre på hjemmebanen.

Det er anden gang 28-årige Kevin Rahbek fra Ikast er med til SuperCross-stævnet i Herning. Foto: Line Flatau, TV MIDTVEST

Kun få uger efter et veloverstået VM i håndbold er Boxen i Herning igen klar til endnu en nervepirrende omgang sport.

Og det samme er 28-årige freestyle-kører Kevin Rahbek fra Ikast. Han er nemlig én af dem, der i weekenden skal på banen, når der afholdes SuperCross i Herning for 25. gang.

Det er lidt anderledes inde i Boxen end at være ude på asfalten eller ude på banerne om sommeren

Kevin Rahbek, freestyle-kører, Ikast

- Det er altid lidt specielt herinde i Boxen. Jorden er lidt våd og lidt blød og tung, så der skal lige gives lidt gas, forklarede han torsdag aften, hvor banerne skulle testes, før det går løs fredag.

Læs også Se de vilde billeder fra årets store SuperCross-event

Kevin ser frem til hjemmebanen

4000 kubikmeter jord har den seneste uge forvandlet Boxen i Herning til SuperCross-bane. I løbet af weekenden vil nogle af verdens bedste supercross-kørere underholde de omkring 12.000 forventede besøgende. Kevin Rahbek glæder sig til at vise sine bedste stunts, når han svæver 10-12 meter oppe i luften. 

- Det er lidt anderledes inde i Boxen end at være ude på asfalten eller ude på banerne om sommeren, fortæller Kevin Rahbek, der skal være en del af showet og ser frem til at skulle optræde på hjemmebane:

Boxen er jo helt speciel. Det giver kuldegysninger hver gang, man kører ind her, fordi de danske fans er rigtig gode til at larme. Jeg kunne forestille mig, at det er samme følelse, som der var for nogle uger siden, da der var VM i håndbold

Kevin Rahbek, freestyle-kører, Ikast

- Boxen er jo helt speciel. Det giver kuldegysninger hver gang, man kører ind her, fordi de danske fans er rigtig gode til at larme. Jeg kunne forestille mig, at det er samme følelse, som der var for nogle uger siden, da der var VM i håndbold. Det er specielt, og det kan ikke sammenlignes med noget, fortæller freestylekøreren fra Ikast, der har kørt siden han var 23. 

01:27

Kevin Rahbek ser frem til at tage Boxen med storm ved weekendens SuperCross-stævne i Herning. 

Luk video

HVAD ER SUPERCROSS?

  • SuperCross er en variant af motocross, som køres på en udfordrende bane inden døre og som anses for at være teknisk sværere at køre, end almindelig motocross, qua banens forskellige forhindringer, hop, underlag og dets meget kurvet terræn.
  • SuperCross køres som regel indendørs og siges at være en ekstrem konditions – og balance krævende sport.
  • For det meste står køreren op under hele løbet for at klare banens hop og udfordringer uden at falde af cyklen. 
  • Til en typisk konkurrence gælder det om at komme gennem et fastansat antal heat på den hurtigste tid.

Kilde: supercrossherning.dk

 

Læs også Supercross samlede 11.500 tilskuere i Boxen