Stress-test af vaccinationscentre: Testcentre bestod

Stress-test af vaccinationskapacitet gik, som det skulle.

Det er dagen, hvor landets vaccinationscentre for alvor skal stå sin prøve. I dag blev der nemlig afholdt en såkaldt stress-test rundt, det betyder, at sundhedspersonale lige nu landet over er i fuld gang med at skyde gyldne coronadråber ind i årene på vaccinehungrende borgere.

Det sker, fordi regeringen har meldt ud, at den ønsker, at samtlige danskere skal have tilbudt en vaccine inden den 30.juni. Hvis den ambition skal blive til virkelighed, skal der vaccineres 100.000 danskere om dagen, og derfor testkapaciteten i dag for alvor prøves af.

- Det er jo et nationalt ønske, at vi skal lave den her dag. Vi bruger den til at få optimeret og kvalitetssikret vores arbejdsgange. Hvis vi får øje på nogle ting, der kan gøres bedre, vil vi selvfølgelig rette ind efter det, men ellers gør vi, som vi plejer, fortæller Dagny Kloster, der er leder af vaccinationscentrene i Herning og Holstebro.

quoteDet er jo et nationalt ønske, at vi skal lave den her dag. Vi bruger den til at få optimeret og kvalitetssikret vores arbejdsgange.

Dagny Kloster, leder af vaccinationscentrene Herning og Holstebro.

Alene i Region Midtjylland blev der i løbet af dagen vaccineret 22.000 borgere. Det betyder blandt andet, at vaccinationscentret i Herning har udvidet åbningstiden for at få tingene til at hænge sammen. 

Det er nemlig ikke meningen, at der skal flere igennem end sædvanligt.

- På den måde er det ikke meget anderledes, end vi plejer, men selvfølgelig vil vi forsøge at være opmærksom på, om der er noget vi kan gøre bedre. Lige nu kører det stille og roligt, og det er præcist sådan, vi har planlagt det, fortæller Dagny Kloster.

Det siger sig selv, at det er en logistisk udfordring at have så mange mennesker igennem et system i en tid, hvor man er begrænset af afstandskrav. Derfor har personalet i Herning forberedt nøje, hvor man skal sidde, når man venter på vaccinationsstikket.

Og det virker til at vække tilfredshed blandt modtagerne af vaccinen.

- Der gik ikke mere end ét minut inden jeg kom til, så jeg synes, det virker til, at der er styr på, fortæller Peter Andersen, der er pensionist fra Hammerum.

- Det fungerer bare. Man går bare lige ind, så det kan ikke være nemmere, fortæller Kirsten Solvej Eg, der er pensionist fra Sønder Felding.Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sundhed.