Stortalenter: Vi kan jo ikke bare drikke os i hegnet

For flere år siden flyttede en 19-årig fynbo og en 17-årig vestjyde hjemmefra for at satse alt på fodbold. Men ind imellem har det været svært og hårdt at undvære familien og vennerne.

De er ikke til fest og farver som de fleste teenagere. Eller jo, det er de måske nok. Men deres helt store lidenskab spænder ben for den slags udskejelser.

quote- Der har været tider, hvor jeg har været rimelig presset og spurgt mig selv, hvorfor jeg gør det her.

Gustav Isaksen, fodboldtalent, Roslev

- Vi kan jo ikke bare feste hver weekend som mange af vores venner derhjemme og drikke os i hegnet. Men det er nu okay med mig, for det er det her, jeg har valgt og vil.

Nicolas Madsen er 19 år og fra Fyn. For fire år siden prikkede FC Midtjylland ham på skulderen og ville have ham til at flytte på college i Ikast. I dag er han en del af den midtjyske klubs succesrige U19-mandskab. Akkurat som 17-årige Gustav Isaksen fra Roslev.

- Ind imellem har jeg da tænkt, om jeg ikke bare kunne være en helt almindelig dreng og ikke være ham, der er god til at spille fodbold. Men når jeg er træt af, at jeg ikke kan feste og hygge mig med vennerne hjemme i Roslev, må jeg huske på, at jeg får så mange andre store oplevelser. Som for eksempel at spille mod Manchester United, og de ting får vores venner ikke. Så ville de måske ønske, at det var dem, fortæller Gustav Isaksen til videopodcasten Fodboldfamilien fra TV MIDTVEST.

Gustav Isaksen scorede to mål for FC Midtjylland, da U19-mandskabet for nylig besejrede selveste Manchester United i Youth Champions League.

- Sådan en dag går det op for én, at det har været det hele værd. Det er derfor, jeg er her. At spille mod så store modstandere og for over 6.000 tilskuere, siger Gustav Isaksen.

Ringede hjem til mor

Men han har haft sine udfordringer, siden han flyttede fra Roslev til Skive for tre år siden.

- Der har været tider, hvor jeg har været rimelig presset og spurgt mig selv, hvorfor jeg gør det her. Jeg kommer fra en lille klub og ind i et elitemiljø, og det har været hårdt, understreger Gustav Isaksen.

Også Nicolas Madsen oplevede skiftet fra en lille fynsk klub til elitemiljøet i Ikast som en kæmpe omvæltning.

- Det første halve år spillede jeg ikke så meget her. Det gjorde ondt, for alt var nyt, og der var en masse, jeg skulle vænne mig til. Så selvfølgelig tænkte jeg også over, hvad i alverden jeg lavede her. Jeg ringede hjem til min mor flere gange om ugen, og hun trøstede mig og sagde, at det hele nok skulle gå. Det kunne jeg bare ikke se dengang, fortæller Nicolas Madsen.

Drømmer om Liverpool

De to unge fodboldspillere synes begge, opholdet i Ikast og de mange afsavn til familie og venner har modnet dem rigtig meget. Og de er godt i gang med at drømme om store ting i karrieren.

- Jeg drømmer om at spille mig tæt på Superligaholdet efter sommerferien. Jeg ved godt, at jeg måske ikke bare går direkte ind på holdet, men mit mål er at komme tæt på. Jeg vil gerne være en stor profil i Superligaen og slutte karrieren i udlandet på et tidspunkt, siger Nicolas Madsen til videopodcasten Fodboldfamilien.

Målene mod Manchester United har også sat skub i Gustav Isaksens drømme.

- Den ultimative drøm er at spille i min favoritklub Liverpool. Men jeg skal nok spille et andet sted inden, for det er svært at komme direkte til Premier League, siger Gustav Isaksen, der om nogle få dage kan fejre 18års fødselsdag.

Skolen er et nødvendigt onde

Sideløbende med fodbolden i FC Midtjylland går de to stortalenter i skole. Men skolen kan slet ikke hamle op med fodbolddrømmene.

- Skolen er noget, vi skal passe. Og så kan man også sige, at man har noget at falde tilbage på, hvis fodbolden kikser. Men det er slet ikke sådan, jeg tænker. Jeg satser 100 procent på fodbold, understreger Gustav Isaksen.

Hvis det stod til Nicolas Madsen var der ikke noget, der hed skole. Så skulle det kun være fodbold.

- Skolen er bare en pestillens. Det er noget, vi må tage med, selv om vi ikke synes, det er sjovt. Jeg ville hellere fodbold p fuld tid, for det der skole gør os bare i dårligt humør, siger Nicolas Madsen.

Se og hør her Nicolas Madsen og Gustav Isaksen i videopodcasten Fodboldfamilien:

For flere år siden flyttede en 19-årig fynbo og en 17-årig vestjyde hjemmefra for at satse alt på fodbold. Men ind imellem har det været svært og hårdt at bo på college i Ikast og undvære familie og venner.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.