Stort scoop: Dansk topspiller til Blue Fox

Han har spillet fem VM-turneringer for Danmark og været på kontrakt i NHL, men næste sæson spiller Mathias Bau Hansen for Herning Blue Fox.

Mens ishockeysæsonen er afblæst på grund af coronavirus, kan Herning Blue Fox bruge tiden på at se frem mod næste sæson, og allerede nu har de gjort lidt af et scoop.

De har nemlig lavet en aftale med Mathias Bau Hansen, som har spillet fem VM-turneringer for Danmark og været på kontrakt i NHL. Det oplyser klubben på sin hjemmeside.

Skader har resulteret i, at forventningerne i de udenlandske klubber ikke er blevet indfriet, og det har nu fået den store dansker til at søge mod Danmark til stor glæde for herningenserne.

- Han er en helt unik spiller at have på holdkortet. Alene det at bringe en spiller på to meter og mere end 100 kilo ind i spillet vil give de fleste modstandere grå hår i hovedet, siger Hernings sports- og talentchef Martin Struzinski til klubbens hjemmeside og fortsætter:

- Men Mathias er ikke bare en stor spiller. Han besidder en masse fantastiske ishockeymæssige kvaliteter, der på mange måder gør ham til en komplet og unik spiller med et niveau, der ligger i den absolutte top i forhold til Metal Ligaen.

Kæmpe potentiale

Den danske angriber begyndte sin ishockeykarriere i Rødovre og har efterfølgende også spillet for Frederikshavn.

Han kommer til Herning fra et ophold hos Dornbirner EC i den østrigske EBEL-liga, men var forinden tilknyttet Hershey Bears i den stærke American Hockey League i to sæsoner, hvoraf han efter den første fik en NHL-kontrakt med Washington Capitals.

- Vi glæder os virkelig over at være nået til enighed med Mathias om, at det er i Herning, han skal have sparket gang i karrieren igen, for han er vitterligt en spiller, der besidder et kæmpe potentiale. Det har han allerede bevist mange gange i både danske- og udenlandske klubber og på det danske A-landshold, siger sportschefen.

Mathias Bau Hansen kommer til at spille med nummer 50 på ryggen for Blue Fox.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.