Stort puma-lignende dyr set i Herning

Peter Engsted fra Herning mener, at han har set en puma luske rundt i sin baghave. Flere personer rundt i Jylland mener, at de også har set pumaen.

En puma har natten mellem søndag og mandag besøgt Peter Engsted baghave i Herning.

Det skriver han i et Facebook-opslag i gruppen Vores Herning. 

Selvom Peter Engsted i opslagets kommentarspor møder en del tvivl - og flere der tror, at han laver sjov - holder han fast i, at dyrets fysiske kendetegn bedst stemmer overens med en puma. 

En bruger spørger, om der kunne være tale om en los, men det afviser Peter Engsted.

- Nej, den har en kort hale, og denne her havde en ret lang hale, skriver han.

Peter Engsted beskriver, at dyret har en rødbrun farve, er ca. 50-60 cm høj ved skulderne og omkring to meter lang, hvis man inkluderer halen.

Den formodede puma er set flere steder

Selvom flere på Facebook synes, det lyder mærkeligt med en puma i Herning, er det faktisk ikke første gang, at en midtjyde oplever at støde på et stort kattedyr i naturen. 

I maj skrev Eva Mørch i selv samme Facebook-gruppe, som Peter Engsted har berettet om sine oplevelse i, at hun under en gåtur med sin hund var stødt på et stort kattedyr, som hun i første omgang troede, var en undsluppen løve. Først senere havde hun set, at en puma var blevet set flere steder i Jylland.

Flere personer ved Gammel Rye fortalte allerede i starten af marts, at de havde set et stor kattedyr, som de mente, måtte være en puma. Efterfølgende er den formodede puma også blevet set ved Skanderborg og Funder. 

Hvis man skulle støde på et stort, pelset og puma-lignende dyr, er der nogle få råd, man i følge Morten Vissing, der zoolog ved AQUA Akvarium og Dyrepark i Silkeborg, skal følge:

- Virk så stor og truende som muligt og larm. Saml eventuelt en pind op og hold øjenkontakt med dyret, men lad være med at løbe, for det trigger alle store rovdyr, siger han til TV2 ØSTJYLLAND i marts.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Natur.