Stor koncert i aften: Fans har siddet i kø siden i morges

For at komme op foran til Metallica, så må man komme i god tid.

Nicolai Kjærbøl og Christian Holst (tv) har stået i kø siden klokken 10 i morges. Foto: Frederik Helms, TV MIDTVEST

- Vi har siddet i kø siden klokken 10.

49-årige Christian Holst har her til aften et mål, og derfor har han brugt hele dagen ved og i Jyske Bank Boxen i Herning.

- Vi skal op foran at stå. Det er der, det er sjovest, forklarer han.

Han og flere andre venter på, at bandet Metallica i aften gæster Boxen. Christian Holst er lidt i tvivl om, hvor mange Metallica koncerter han har været til, men det er over 60.

- Nu har jeg fulgt dem siden min første koncert i 1986, og jeg har stort set altid stået oppe foran, siger han.

Christian Holst har været til mere end 60 Metallica-koncerter gennem tiden. Foto: Frederik Helms, TV MIDTVEST

Han er fra Køge, men tog i går turen til Herning for at se sit yndlingsband. I morgen går turen til endnu en koncert, denne gang i Hamborg, og så skal de også ses i Oslo.

- Det bliver til nogle koncerter, men man kan sige, at nu er jeg ældre og tjener flere penge, så jeg har mulighederne. Jeg har familien med, og det gør det nemmere, forklarer han.

I aften er det hans kone, der er med, men det har også tidligere været hans to sønner.

Venner i køen

Da Christian ankom til Boxen, så var der allerede omkring 10, der havde lagt sig i kø. Heriblandt flere udlændinge, der ligesom Christian gerne tager til flere koncerter med bandet.

Han sidder også sammen med sin kammerat Nicolai Kjærbøl. De kender hinanden fra de mange Metallica-koncerter.

- Jeg var til min første Metallica-koncert i 1985 eller 1986. Siden har jeg været til samtlige af deres koncerter i Skandinavien. Man møder tit de samme personer i køen, og det er sådan Christian og jeg kender hinanden, fortæller Nicolai Kjærbøl og tilføjer med et grin:

- Jeg ved godt, jeg er skrupskør.

Både Nicolai og Christian er glade for at kunne sidde indenfor, mens de venter. Foto: Frederik Helms, TV MIDTVEST

Fansene har fået lov til at sidde i tørvejr og varme. De er nemlig de første, der har mulighed for at benytte den nye indgangshal ved Boxen, der blev indviet i fredags.

- Det har sparret os for rigtig meget kulde i tæerne. Nu er jeg løbet ind i nogle stykker, som jeg kender igennem årene. De siger, det er fantastiske forhold, for vi er vant til at stå ude, siger Christian Holst.

Metallica

Metallica består af vokalist James Hetfield, trommeslager Lars Ulrich, guitarist Kirk Hammett og bassist Robert Trujillo.
Metallicas nye album "Hardwired... To Self-Destruct" udkom 18. november 2016 på Metallicas eget Blackened Recordings memorabilia label. Albummet solgte på verdensplan mere end 800.000 eksemplarer den første uge alene.
Bandet har modtaget adskillige multiplatin albums, inklusiv "Metallica" fra 1991 (almindeligvis kendt som "The Black Album"), med et salg tæt på 17 millioner eksemplarer i USA alene, hvilket har gjort det til det bedst-sælgende album i SoundScans historie (Nielsen SoundScan er et information- og salgstrackingsystem).
I december 2013 skrev Metallica historie, da de spillede en sjælden koncert i Antarktis, og dermed blev det første band nogensinde til at spille på alle syv kontinenter indenfor et år. Det sikrede dem en plads i Guinness Book of World Records.