Stor brand i industrivirksomhed: Beboere evakueret fra området

En stor tagbrand har ødelagt en 4000 kvadratmeter stor virksomhed ved HI Park. Intet af bygningen står til at redde.

Præcisering onsdag: Tirsdag skrev vi om dieseltanke på taget af bygningen, der var i fare for at brande. TV MIDTVEST er efterfølgende blevet orienteret om, at der ikke var dieseltanke på taget.

Klokken 20:16 meldte politiet ud, at en 4000 kvadratmeter stor industribygning ved HI Park mellem Herning og Ikast stod i flammer. Branden var så stor, at flere har fortalt, de kunne se skæret fra ilden flere kilometer væk.

- Der var flammer over alt, og vi opgraderede øjeblikkeligt alt, hvad vi overhovedet kunne, fortæller Jan Sørensen, som er indsatsleder hos Brand og Redning Midtvest.

Politi og redningsfolk var massivt til stede ved branden ved HI Park.
Politi og redningsfolk var massivt til stede ved branden ved HI Park.
Foto: Morten Fyrstenborg, TV MIDTVEST

Politiet kunne tidligt fortælle, at alle kom sikkert ud af den brændende bygningen og at ingen umiddelbart kom til skade.

- Der har været tre personer inde på virksomheden, som alle kom ud, forklarer indsatsleder ved Midt- og Vestjyllands Politi Allan Baltzer-Aaes.

quoteDet er en meget meget kraftig brand i en industribygning

Jan Sørensen, Indsatsleder, Brand og Redning Midtvest

Udover bygningen, som stod i flammer, blev politiet også nødt til at evakuere et par huse i nærheden.

- Vi har evakueret to ejendomme, som ligger nord for brandstedet. De er alle taget væk fra deres hjem og skal sove et andet sted i nat, fordi de ligger i røgfanen, som kan være giftig, forklarer indsatsleder ved Midt- og Vestjyllands Politi Allan Baltzer-Aaes.

Branden har overtændt taget, og redningsfolkene forsøger at få den under kontrol.

Afspærret område

Hele 25 køretøjer ankom med udrykning til kamp mod branden. Et større område afspærret, og alle blev bedt om at holde sig væk fra området.

Politi og brandfolk blev nødt til at afspærre hele Hammerum Hovedgade for at give plads til brandslanger og udrykningskøretøjer.

Arbejdet fortsætter hele natten

Selvom branden er under kontrol, er det en opgave udover det sædvanlige for brandmændende.

- Det er en voldsomt stor brand, som kræver rigtigt mange ressourcer og et stort mandsskab. Så der har været rigtig meget at koordinere og et stort vandforbrug, forklarer Jan Sørensen, som er indsatsleder hos Brand og Redning Midtvest.

Og mandskabet kan ikke umiddelbart se frem til at komme hjem lige foreløbigt.

- Det kommer umiddelbart til at tage hele natten at få styr på branden, fortæller Jan Sørensen, som er indsatsleder hos Brand og Redning Midtvest.