Stjal fra 200 skoleelever: To mænd idømt lange fængelsstraffe

Anklageren betegner tyverier som grove og organiserede. De to mænd nægtede sig skyldige.

To mænd på 25 og 26 år fra Aarhus er onsdag blevet idømt hver tre et halvt års fængsel for en lang række tyverier fra jyske og fynske skoler.

Det oplyser Østjyllands Politi.

Mændene blev dømt for indbrud på 30 forskellige høj- og efterskoler. Flere end 200 elever fik stålet computere, telefoner og andre let omsættelige varer til næsten to millioner kroner. De fleste af sagerne stammer fra det vestlige Jylland, og mange af dem er fra Midt- og Vestjyllands Politikreds.

- Det var meget organiserede og nøje planlagte indbrud, hvor kosterne formentligt hurtigt blev solgt ud af landet. Derfor fulgte retten anklagemyndighedens påstand om, at der var tale om indbrud af særlig grov beskaffenhed, som skulle give en højere straf. Tyverierne er gået ud over en lang række personer, så jeg er godt tilfreds med, at dommen understreger forbrydelsens grovhed, siger anklager Jhin Lee i en pressemeddelelse.

Opdaget af elev i Hammerum 

Ifølge politiet fulgte tyvene et bestemt mønster næsten hver gang. De slog til, mens eleverne var samlet til aftensmad i fællesområdet - og sneg sig så ind på værelserne.

Den 12. juni sidste år blev der sat en stopper for de mange tyverier, da en elev på en efterskole i Hammerum opdagede en mand, der sneg sig rundt på skolen. Politiet blev tilkaldt, og de to mænd blev senere anholdt ved en campingplads nær motorvejen ved Silkeborg. Samtidig fandt ordensmagterne tyvekosterne fra efterskolen gemt i en skov. 

De to dømte har i retten nægtet sig skyldige, og de valgte med det samme at anke dommene til frifindelse.

Ifølge Ritzau hedder de dømte Ali Hassan Ali og Uffe Juul. Sidstnævnte hed tidligere noget andet, men har taget navneforandring i løbet af efterforskningen.

Se et indslag om sagen fra den 3. januar.