Stjal barbermaskiner og bukser for 11.500 kroner: Rygsæktyve taget på fersk gerning

To mænd er anholdt efter et forsøg på butikstyveri i Herning.

Et forsøg på butikstyveri gik ikke helt som planlagt for to mænd.

Den ene mand gik torsdag eftermiddag ind i Bilka på Golfvej i Herning, hvor han proppede to rygsække med barbermaskiner og træningsbukser af mærket Adidas. Herefter gik han ud i butikkens haveafdeling, hvor han kastede den ene rygsæk over hegnet til sin medsammensvorne, der stod klar til at gribe. 

Sidste fase i tyveriet var at den første mand gik tilbage gennem Bilka til kassen, hvor han planlagde at gå uset ud af butikken med den sidste fyldte rygsæk.

Men helt så nemt gik det ikke.

Et vidne lagde mærke til rygsækken, der blev kastet over havecenterets hegn, og modtageren på ydersiden af hegnet blev anholdt. Det samme skete med den første mand, da han nåede frem til kasseapparatet.

Politiet fik anmeldelsen torsdag klokken 17.31, og i de to rygsække blev der fundet tyvekoster for helt præcis 11.486 kroner.

De to tyve, som er henholdsvis 25 og 45 år, er i politiets varetægt. Begge mænd er indkvarteret på Udrejsecenter Kærshovedgård, og politiet har i forvejen noteret den 45-årige for et brud på meldepligten, så han skal fremstilles i grundlovsforhør i løbet af fredagen.

Hvorvidt den 25-årige mand også skal fremstilles, er endnu usikkert.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.